Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Az amerikaiak szerint kertészkedni jobb, mint szeretkezni

2001.10.16. 12:25
A Home & Garden kábeltelevízió örömére az amerikaiak kedvenc szabadidős tevékenysége a fűnyírás.
Boldogtalanabb pillanataiban néha megfordul az ember fejében, hogy egy kisebb baráti összejövetel keretében elülteti Voltaire Candide-ját, hátralévő éveit pedig kertjének ápolgatásával tölti.

De hogy a fűnyírás és a kertészkedés nagyobb tömegek képzeletét mozgassa meg, mint a szeretkezés, azt a francia filozófus legmerészebb álmaiban sem gondolta volna.

Márpedig a knoxwille-i Home & Garden Television felmérése szerint már második éve ez a helyzet az Egyesült Államokban.

Szabadidőmben legszívesebben beindítom a fűnyírót

Ápoljuk kertjeinket!
Az 1995-ben alakult televízió tekintélyes kábelhálózatot épített ki az Egyesült Államokban, s jelenleg már 73 millió amerikai háztartásban élvezhető programjuk.

Felmérésekre és tudományos kutatásokra alapozott éves Lifestyle Trends jelentése ismét csak megerősíteni tudta a tévétársaság műsorfilozófiáját. A megkérdezettek 41 százaléka ugyanis a fűnyírást jelölte meg olyan tevékenységként, melyet szabadidejében legszívesebben művel.

A válaszadók 37 százaléka elsősorban a szeretkezésnek, 34 százaléka a kertészkedésnek és 23 százaléka a lakásfelújításnak hódol.

A felmérést az észak-karolinai Yankelovich Partners Inc. végezte, melynek során januárban az Egyesült Államok 1414 felnőtt polgárával folytattak telefonbeszélgetést e tárgyban, illetve január és április között 2500 polgárt faggattak ki otthonában.

Hát ezért nem fogy az akkumulátoros távirányítású fűnyíró!

A fűnyírás népszerűségét elnézve a benzinnel és elektromos árammal működő fűnyírók egyik legnagyobb gyűlölője , Glenn A. Williamson rossz picot célzott meg: élete álma ugyanis a programozható automata fűnyíró, de sajnos még csak a távirányítású változatnál tart.