Auguszta
-3 °C
2 °C

Profilt vált a Gateway

2003.05.09. 12:19
A számítógépgyártó bejelentette, hogy az erősödő verseny, illetve a számítógép-eladások esése miatt szórakoztató elektronikai cikkek gyártásába fog.
A cég nem adja fel a PC-gyártást, de teljesen átalakítja 192 boltból álló hálózatát, és piacra dob tizenöt különböző tévékészüléket, majd a későbbiekben digitális fényképezőgépeket és kamerákat, közölte a Financial Times.

A plazmatévé bejött

"Ez a lépés lehetővé teszi, hogy a Gateway belépjen egy sokkal nagyobb és gyorsabban fejlődő piacra" - mondta Ted Waitt vezérigazgató. A Gateway tavaly jelent meg egy 42 colos plazmatévével, ami háromezer dolláros ára miatt hatalmas sikert aratott a piacon (más márkák hasonló termékei több száz dollárral drágábbak).

Zuhanó piaci részesedés

A vállalat kétszázmillió dolláros takarékossági programot is indít, és azt reméli, hogy idén újra nyereséges lehet. A PC-üzletág képtelen lépést tartani a Dellel és a Hewlett-Packarddal - a cég piaci részesedése 2000-ben még kilenc százalék volt, mostanra ez négy százalékra csökkent. A vállalat a korábbi veszteségek miatt már több ezer alkalmazottat elküldött, és gyakorlatilag minden tengerentúli egységét bezárta.