Ivó, Milán
EUR 382,98 Ft
USD 365,81 Ft
6 °C
26 °C

'Mondj nemet a macskára!'

2002.04.19. 11:00
Egy brazil állatvédőcsoport beperelte a riói Light áramszolgáltató vállalatot, mert a szervezet szerint rossz fényt vet az állatokra, hogy a cég áramlopás ellen indított reklámkampányában macskákat szerepeltet.
Az Electricite de France tulajdonában lévő Light februárban indított reklámhadjáratot az áramlopások ellen - közölte a Reuters. Rio de Janeiro szegénynegyedeiben ugyanis egyre több helyen lopják a villanyt a vezetékekről azok, akik azt nem tudják megfizetni.

Tolvajmacska

A reklámokban azért szerepelnek macskák, mert a "gato" szó portugálul többek között tolvajt is jelent, és általában ezt a kifejezést használják a vezetékekre csatlakoztatott áramlopó kábelekre is. A hirdetés szövege: "Mondj nemet a macskára!"

Rossz hatással van a gyerekekre

Az állatvédők szerint azonban a reklám komolyan ront a macskák megítélésén. "Mi nem akarunk pénzt, csak a macskákat szeretnénk kivetetni a reklámból. Ez a reklám sok ember véleményét - főleg a gyerekekét - befolyásolja rossz irányban" - mondta Isabel Nascimento, a Suipa állatvédőcsoport vezetője.

Meglátják a reklámot, és kidobják a cicákat

Az állatvédők szerint a kampány túl agresszív: február óta állítólag hatvan százalékkal nőtt a kidobott macskák száma Rióban, és az eddiginél jóval több halott, megcsonkított macskát találtak. A keresettel kapcsolatban Paulo Renato Marques, a Light marketing igazgatója közölte: a cég nem akar ártani az állatoknak, csak közérthetően próbálta megfogalmazni üzenetét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek