Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Bérelje ki Elton Johnt karácsonyra!

2005.12.14. 11:15
Itt az idő, hogy végleg leszámoljon az unalmas karácsonyi ajándékokkal, és valami igazán eredetivel és drága ajándékkal lepje meg szeretteit. Vegyen saját vonatot a gyerekének, fotó stúdiót feleségének, repülő autót férjének. Vagy egyszerűen rendeljen egy karácsonyi Elton John koncertet. A luxusáruházak karácsonyi katalógusainak ajándékötletei között válogattunk.

Vajon milyen ajándékokat vesznek a milliomosok karácsonyra? Ha nem is tudjuk a választ, a luxusáruházak karácsonyi katalógusaiból megsejthetjük. A Neiman Marcus 79. alkalommal küldte szét hűséges vásárlóinak híres karácsonyi katalógusát, ahol ezer és ötmillió dollár között válogathatunk karácsonyi ajándékokat. Ha olcsón akarjuk megúszni az ünnepeket, akkor rendelhetünk kétszázezer forintos Valentino kardigánt, vagy félmillió forint értékű gyöngysort.


Klikk a képre!

Ha azonban valami igazán eredetire vágyunk, akkor a fantáziakatalógusból rendelhetünk. Ennek legmeglepőbb darabja egy repülő autó prototípusa 3,5 millió dollárért, nagyjából hétszázmillió forintért. Az ismertető szerint 340 mérföldes óránkénti sebességre képes. Csak néhány darab készült a repülő autóból, úgyhogy ha nem akar lemaradni, jobb lesz sietni. Szintén a férfiakat célozza meg az IndyCar szimulátor 75 ezer dollárért (15 millió forint). Az ígéret szerint a szimuláció igencsak realisztikusra sikeredett, így nem árt bekapcsolni a biztonsági övet. Az árban benne van egy VIP hétvége (szállás, utazás, jegyek a versenyekre), találkozás pilótákkal, és a sportág vezetőivel.

Saját fényképészfülkét is rendelhet húszezer dollárért (4 millió forint), ékszerkollekciót 1,2 millió dollárért (240 millió forint), ez utóbbiban 19-20 századi mesterek által készített nyakláncokkal és gyűrűkkel.

Az év karácsonyi ajándéka mégis a privát Elton John-koncert lehet. Az énekes 1,5 millió dollárért (300 millió forint) 500 fő részére ad másfél órás koncertet. A Neiman Marcus tájékoztatása szerint a bevételt az énekes az AIDS Alapítványnak utalja át.

Gyerekeknek saját kisvasutat ajánlanak a katalógusban 200 ezer dollárért (40 millió). Ezért a pénzért mozdonyt, vasúti kocsikat, állomást és 300 méternyi sínt kapunk, így egy valódi kisvasutat építhetünk az udvarban. A FAO Schwarztól elektromos és benzinnel hajtott kisautókat vehetünk minden korosztálynak 450 dollár (90 ezer forint) és 40 ezer (8 millió) dollár között. Öt és húszezer (1 millió, illetve 4 millió) dollár között kicsinyített játszóházak kaphatók, kisméretű bútorokkal, erkéllyel.