Magdolna
18 °C
27 °C

Épül a világ első gigajachtja

2008.03.25. 14:19
Mintha saját trópusi szigetén utazná körbe a világot a WallyIsland luxusjacht leendő tulajdonosa. Ez az első jacht, mely méreteivel kiérdemelte a gigajacht nevet.

A majdnem száz méter hosszú luxusjacht leendő tulajdonosa a tenger végtelen kékjében mindig úgy érezheti magát, mint egy trópusi szigeten. A WallyIslanden – ez lesz a hajó neve – ugyanis egy hatalmas kert is lesz majd, bozótokkal, virágágyásokkal – olvasható a Daily Mailen. Egy teljes öntözőrendszerrel gondoskodnak arról, hogy a növények mindig zöldek legyenek még a legmelegebb tájakon is.

Természetesen a jachtról nem hiányozhatnak a szokásosnak mondható luxuskiegészítők: teniszpálya, úszómedence, étterem, pezsgőfürdő, biliárdszoba, könyvtár, moziterem és edzőterem. A hajón 40 fős személyzet és 24 vendég fér el külön szobákban, ezen kívül persze a tulajdonosnak is külön lakosztálya van.

A világ első gigajachtja. Klikkeljen!

A hajó tervezője a monacói Wally Yachts. A cég arról híres, hogy mindig új ötletekkel áll elő, amikor új jachtot építenek. Még a hajó elkészülte előtt, már a tervezésnél már tárgyalnak a lehetséges vevőjelöltekkel is, hogy a hajót az ő igényeinek megfelelőek alakítsák. Megajachtokat eddig is készítettek, általában 67 métertől illeti meg a mega jelző a luxusjachtokat. A WallyIslandnek azonban már kijár a giga jelző is.

A tervezők szerint azoknak készült a hajó, akik úgy akarják érezni, hogy saját szigetükön élnek a tengeren, akik szeretik a teljes függetlenséget. "Van egy kis földje, kedvenc sportjait tudja játszani, saját növényeket termeszthet" – magyarázta Monica Paolazzi a Wally Yachts cégtől. A leendő vásárló természetesen majd eldöntheti, milyen növényeket szeretne a hajójára.

A hajó egyszerre annyi üzemanyagot képes tankjába befogadni, hogy öt teljes évig képes a vizeken cirkálni anélkül, hogy megint tankolnia kellene. Ez 750 ezer liter üzemanyagot jelent, amivel a jacht majdnem 28 ezer kilométert képes megtenni egyhuzamban.

A cég nem árulja el, mennyibe kerül majd a luxusjacht. Iparági szakértők nagyjából százmillió fontra, vagyis 33 milliárd forintra becsülik az értékét.