Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A Glaxo megvenné a Bayer gyógyszergyártó részlegét

2002.11.19. 11:55
A brit GlaxoSmithKline a Bayer gyógyszergyártó részlegének átvételéről tárgyal a német vállalattal - közölte a BBC.
A Bayer néhány nappal korábban jelentette be, hogy valószínűleg kénytelen lesz eladni gyógyszeripari részlegét. Az ügy előzménye, hogy tavaly augusztusban ki kellett vonni a forgalomból a cég Baycol (Lipobay) nevű koleszterinellenes szerét, miután az állítólag több beteg halálát okozta. Az esettel kapcsolatban több ezer kártérítési per indulhat a cég ellen.

Együttműködés már van

Bár többen - például a német-francia Aventis - érdeklődnek az üzlet iránt, szakértők szerint a Glaxo a legesélyesebb. A brit vállalat és a Bayer jelenleg közösen fejleszti a Levitra nevű potencianövelő szert, amely várhatóan jövőre kerülhet piacra.

Nyolcmilliárdos üzlet

A Glaxo papírjainak árfolyama hétfőn esett a hír hallatára, mert többen attól tartanak, hogy ha komoly licitálásra kerül sor, akkor a cég esetleg túl sokat fizet majd a német gyárért. Elemzők szerint az üzlet értéke elérheti a nyolcmilliárd eurót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?