Erzsébet
1 °C
4 °C

Lovagi címet kap Alan Greenspan

2002.08.07. 10:43
Az amerikai jegybank elnöke nem brit állampolgár, ezért nem lehet Sir Alan, csak Alan Greenspan KBE. A Fed-elnök korábban már megkapta a francia becsületrendet, és több egyetemen is díszdoktorrá avatták.
A brit illetékesek szerint a Fed-elnök "nagymértékben hozzájárult a világgazdaság stabilitásához, tehetsége és bölcsessége az Egyesült Királyságnak is komoly hasznot hozott". Greenaspan következő nagy-britanniai látogatása során, ősszel veheti át a címet.

Nem lehet Sir Alan

Mivel a jegybankelnök nem brit állampolgár, ezért nem karddal ütik lovaggá, és nem szólíthatják Sir Alannek - közölte a BBC. Használhatja azonban neve után a tiszteletbeli lovagi címre utaló KBE (Knight Commander of the Order of the British Empire) rövidítést.

Tiszteletbeli lovagi címet kapott korábban Steven Spielberg, Norman Schwarzkopf tábornok és George Bush is.

Becsületrend és díszdoktori címek

Greenspan 2000-ben francia becsületrendet kapott. A bankárt díszdoktorrá avatták a Harvardon, a Yale-en, a Pennsylvanián, a belgiumi Leuven egyetemen, a Notre Dame, a Wake Forest, és a Colgate egyetemen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?