Judit
3 °C
7 °C

Grillezett rendőrök

2002.08.30. 09:09
Nagyon komolynak nevezte cége helyzetét Sara Tatchio, a Ford szóvivője, miután Cleveland városa is csatlakozott azon államokhoz és településekhez, amelyek beperelték az autógyárat a Crown Victoriák miatt. A kocsi tankja hajlamos felrobbanni, ha hátulról belehajtanak.
Bár a Ford eddig rendre cáfolta, hogy a kocsinak konstrukciós hibája lenne, most már komolyan veszik a kártérítési pereket. Keresetet nyújtottak be eddig Arizonában, Pennsylvaniában, New Jerseyben Floridában és Texasban. Az országban összesen 400 ezer ilyen típusú rendőrautó fut.

Extrém hab

Az autógyár kezdetben azzal próbálta elhárítani a kritikákat, hogy a rendőrautókat extrém helyzetekben használják, ezért több a baleset, ám most már vadul dolgoznak a hiba elhárításán. Azzal kísérleteznek, hogy a benzintankot habbal töltött tasakokkal vegyék körül, kiküszöbölve ezzel a kellemetlen típushibát, nevezetesen a tartály felrobbanását. Ez több esetben olyankor történt, amikor maga az ütközés nem is lett volna különösebben veszélyes erejű.

Heten a bőrklinikáról

Cleveland városa keresetében hét olyan balesetet sorol fel, amelyek 2000-2001-ben történtek és rendőrök sérülésével vagy halálával végződtek. Ezek egyike sem Ohio államban történt, ahol Cleveland található. A keresetben nem követelnek konkrét pénzösszeget, de utalnak arra, hogy jogosnak tartanák kárpótlás és büntetés kiszabását is. A városi rendőrség és a polgármesteri hivatal összesen 481 darab Crown Victoriát használ.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?