Géza
1 °C
16 °C

A Gucci 1,3 milliárd eurót oszt szét

2003.05.28. 12:32
A luxuscikkgyártó közölte, hogy nincs szüksége az összegre, ezért szétosztja a részvényesek között.
A Gucci szerdán bejelentette, hogy a korábban már beígért ötvenmillió euró osztalék mellett további 1,34 milliárd eurót ad a részvényeseknek, közölte a Financial Times. A vezérigazgató szerint a vállalatnak egyszerűen nincs szüksége a pénzre. "Az utóbbi három évben sikeresen átalakítottuk a céget. A közeljövőben nem tervezünk felvásárlásokat, ezért nem kell a pénz" - mondta Domenico De Sole.

Októberben fizetnek

A vezérigazgató szerint a vállalat pénzügyi helyzete stabil. Jelenlegi adósságállománya 2-300 millió euró, de ez a tervek szerint év végére jelentősen lecsökken. A mostani kifizetésről június 13-án döntenek a részvényesek, az összeget október másodikán utalhatják. Az 1,34 milliárd euró részvényenként 13,5 eurós bevételt jelent a tulajdonosoknak.

A Gucci részvényeinek 63,2 százaléka a Pinault-Printemps-Redoute kezében van. A csoportnak opciója van részesedésének emelésére: a PPR-nek elvileg 101,5 eurós áron kellene részvényeket vennie, de a mostani kifizetéssel az árfolyam 13,5 euróval csökkent. A hír hatására a PPR árfolyama hét százalékkal emelkedett.