Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A nők gyémánt helyett digitális tévét választanának

2002.11.11. 11:51
A Consumer Electronics Association (CEA) felmérése szerint az amerikai nők 58 százaléka szívesebben kapna ajándékba digitális televíziókészüléket, mint egykarátos gyémántgyűrűt.
Az ezer ember telefonos megkérdezésével készült felmérés szerint a hölgyek 64 százaléka egy félkarátos gyűrűnél többre értékelne egy digitális kamerát. A CEA illetékesei úgy vélik, a nők ma már legalább annyira kedvelik az elektronikai termékeket, mint a férfiak.

Ötvenötmilliárdot költenek

"Az amerikai nők évente 55 milliárd dollárt költenek ilyen cikkekre. Ez a teljes háztartási elektronikai piac fele." - közölte Sean Wargo, a szövetség elnöke. Két éve a nők 12 százaléka rendelkezett laptoppal, 2001-ben már húsz százalékuk. 2000-ben 50 százalékuknak volt mobiltelefonja, tavaly már kétharmaduknak.

Az elektronikai termékek megvásárlásáról az esetek háromnegyedében a nők már maguk döntenek. Ma már az összes vásárlás 49 százalékát nők kezdeményezték; ez a szám 1998-ban még 40 százalék volt - tette hozzá Wargo.