Judit
2 °C
7 °C

Klónozásban reménykedő kopaszok

2002.04.29. 12:23
Egy kaliforniai cég ötven dollárért addig tárolja kopaszodó vagy kopaszodástól félő ügyfelei hajmintáit, amíg új gyógymódot nem találnak a hajhullásra vagy be nem indul a hajklónozás.
A San Francisco-i Mike Blaylock hajtároló vállalkozást indított - közölte az AP. A Hairogenics Inc. alapítója szerint a birkák után előbb-utóbb emberi hajat is klónoznak majd, tehát a kopaszodóknak érdemes félretenniük még meglévő hajszálaikból.

Oregoni agyag

A cég 49 dollár 95 centért teszi el az ügyfelek tincseit, ezután évente tíz dollárt kell fizetni a tárolásért. Raktárként egy portlandi pince funkcionál, az oregoni talaj ugyanis állítólag különösen alkalmas a DNS-ek megőrzésére.

Bőven van érdeklődő

A Hairogenics hivatalosan hétfőtől fogad ügyfeleket, de kétszázan már a nyitás előtt bejelentkeztek. A raktárban elvileg nyolcszázezer, vízálló tasakban elhelyezett hajminta fér el. Az American Academy of Dermatology adatai szerint az Egyesült Államokban ötvenmillió férfi és harmincmillió nő szenved hajhullás és kopaszodás miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?