16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Vegyen hidat New Yorkban!

2002.02.26. 11:13
New York költségvetésének komoly hiányán Michael Bloomberg polgármester négy híd eladásával próbálna segíteni. A polgármester korábban azt javasolta, hogy szedjenek hídpénzt, de ezt az ötletet a helyi képviselők akkor elutasították.
Michael Bloomberg összesen négy New York-i hidat szeretne értékesíteni - közölte a Reuters. A polgármester, úgy tűnik, bármit megtenne, hogy a szeptember 11-i terrortámadás és az amerikai recesszió miatt pénzügyi válságba került város költségvetését helyre billentse.

Nehéz örökség

Bloomberget alig néhány héttel a Világgazdasági Központ lerombolása után választották meg, és az elöljáró ötmilliárd dolláros lyukat örökölt a város negyvenmilliárdos költségvetésében. Ez a hiány részben pótolható a hidak eladásával.

Még nincs döntés

Hivatalosan még nem hirdették meg a hidakat, Jordan Barowitz, a polgármester szóvivője csak annyit közölt, hogy "megfontolják az eladás lehetőségét". A tervben a Brooklyn Bridge, a Manhattan Bridge, a Williamsburg Bridge és a Queensboro Bridge eladása szerepel.

Vámszedés helyett eladás

Bloomberg két hete azt javasolta, hogy szedjenek használati díjat a hidakon, de a javaslatot végül nem fogadták el. A Reuters szerint az eladásról szóló javaslatnak várhatóan legalább annyi ellenzője lesz, mint a vámszedős ötletnek.  • Hírek
  • Hírek