Csődbe ment az első homoszexuális bank

2002.02.14. 11:27
Havi 280 ezer dollárt vesztett, így most bezárásra kényszerült az első olyan amerikai online bank, amely kifejezetten a homoszexuális és leszbikus ügyfeleket célozta meg. Bár akad olyan online pénzintézet, amely nyereségesen működik, az utóbbi időben többen is tönkrementek.
A G&L - Gay & Lesbian - Bank vezetői a legnagyobb rosszban is megtalálták a jót: közleményük szerint sikerült elérni, hogy a befektetők valamit visszakapjanak a pénzükből. A BBC szerint a befektetett összeg felére számíthatnak, ami jobb üzlet nekik, mintha a papírokat a tőzsdén próbálták volna eladni.

Betenni betették, de nem akartak hitelt

A pénzintézetet 1999-ben alapította a vezetésből időközben kigolyózott Steven Dunlap. A G&L a kezdetektől szorgalmasan gyűjtötte a betéteket, a problémák a hitelkihelyezés körül voltak - nyilatkozta Kay Griffith elnök-vezérigazgató.

Nem faragnak rá az ügyfelek

A működés így nem hozott profitot, sőt havonta átlagosan közel 300 ezer dollárt vitt el. A bank összesen 10 millió dollár körüli veszteséget halmozott fel. A betétek 100 ezer dollárig biztosítva vannak. Szakértők szerint az ügyfelek minden betett pénzüket vissza fogják kapni.

Sokan buktak

Bár az online cégek fellendülése idején nagy reményeket fűztek a kizárólag interneten működő pénzintézetekhez, ezek jó része utóbb befuccsolt, mint például a Wingspan Bank, a Compubank, a USABancshares, a NextBank vagy a Security First Network Banking. A pozitív példa a sikeresen gazdálkodó NetBank.  • Hírek
  • Hírek