Árpád
-2 °C
3 °C

Csődbe ment az első homoszexuális bank

2002.02.14. 11:27
Havi 280 ezer dollárt vesztett, így most bezárásra kényszerült az első olyan amerikai online bank, amely kifejezetten a homoszexuális és leszbikus ügyfeleket célozta meg. Bár akad olyan online pénzintézet, amely nyereségesen működik, az utóbbi időben többen is tönkrementek.
A G&L - Gay & Lesbian - Bank vezetői a legnagyobb rosszban is megtalálták a jót: közleményük szerint sikerült elérni, hogy a befektetők valamit visszakapjanak a pénzükből. A BBC szerint a befektetett összeg felére számíthatnak, ami jobb üzlet nekik, mintha a papírokat a tőzsdén próbálták volna eladni.

Betenni betették, de nem akartak hitelt

A pénzintézetet 1999-ben alapította a vezetésből időközben kigolyózott Steven Dunlap. A G&L a kezdetektől szorgalmasan gyűjtötte a betéteket, a problémák a hitelkihelyezés körül voltak - nyilatkozta Kay Griffith elnök-vezérigazgató.

Nem faragnak rá az ügyfelek

A működés így nem hozott profitot, sőt havonta átlagosan közel 300 ezer dollárt vitt el. A bank összesen 10 millió dollár körüli veszteséget halmozott fel. A betétek 100 ezer dollárig biztosítva vannak. Szakértők szerint az ügyfelek minden betett pénzüket vissza fogják kapni.

Sokan buktak

Bár az online cégek fellendülése idején nagy reményeket fűztek a kizárólag interneten működő pénzintézetekhez, ezek jó része utóbb befuccsolt, mint például a Wingspan Bank, a Compubank, a USABancshares, a NextBank vagy a Security First Network Banking. A pozitív példa a sikeresen gazdálkodó NetBank.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?