Mátyás
-6 °C
1 °C

Hormonokkal manipulálják a vásárlókat

2001.12.13. 11:53
Borzasztó távlatokat nyit a vásárlók kémiai manipulálásában, hogy egy menő videokölcsönző lánc, a Blockbuster a boltok levegőjébe illatanyagok mellett férfihormonok bekeverését tervezi. A manipulatív anyagot este engednék ki, amikor általában magányos emberek vesznek ki filmet - jó eséllyel pornót.
Aromaterápiás módszerekkel igyekszik eligazítani ügyfeleit a korszellem new ages rezdüléseire érzékeny Blockbuster. Az ötlet lényege, hogy a különféle filmkategóriákhoz egy-egy illatot társítanak, ami szerintük segíteni fog abban, hogy a kuncsaftok elképzelhessék, milyen jellegű darabok vannak az adott részleg polcain.

Vicces=banános

Az akciófilm-osztályon például enyhe lőporillat fog terjengeni, a romantikus filmek szekciójában a rózsaillat lesz a sorvezető, míg a vígjátékok a marketingakció kiagyalóiban valamiért a banánillattal kapcsolódnak össze. Az Index Gyümölcspszichológiai Osztálya már vizsgálja ez utóbbi összefüggést, az eredményekről írásban adunk tájékoztatást.

Ne piszkáld a tudatalattimat!

A Blockbuster az illatanyagokat a légkondicionálókban elhelyezett illóolaj-kapszulák segítségével juttatja a légtérbe. A cég marketingesei szerint a szagakció révén javul az ügyfelek hangulata, és a tudatalattijuk megpiszkálásával saját maguk előtt is világossá válik, milyen filmre is vágytak igazából.

Pontycsalival vásárlóra

A Blockbusterekben általában található egy édességet és más rágnivalót árusító részleg, ezekben vaníliaillat fog terjengeni. Erről eddig azt tudtuk, hogy távolról is odacsalja a pontyot és a dévérkeszeget.

Izzadt pornó

Éjjel viszont bevetik a vegyi manipulátort, ami - ha mások is felkapják az ötletet - félelmetes távlatokat nyithat a boltokba betévedő állampolgárok vásárlásra kényszerítésében. Tíz és tizenegy óra között ugyanis - amikor a felmérések szerint a magányos kuncsaftok nagy része vad kazettakölcsönzésbe kezd - a "Mennyei Illat" fantázianevű kapszula kerül a légkondiba. Ebben a rózsaolaj mellett a férfiak izzadságából kivonható egyik hormon lesz.