Szilárda
-4 °C
3 °C

A vártnál jobb eredményt ért el a Hewlett-Packard

2002.11.21. 12:26
A Hewlett-Packard a jelek szerint nyert a Compaq-kal való egyesülésen: az amerikai számítógép- és printergyártó óriás a pénzügyi utolsó negyedévben a vártnál nagyobb nettó nyereségről számolt be.
A HP nettó nyeresége 390 millió dollár volt az október 31-én záródott pénzügyi utolsó negyedévben. Egy évvel korábban még 505 millió dollár veszteségről számolt be.Egyszeri tételek nélküli profitja 721 millió dollár (24 cent részvényenként) volt, ami meghaladta a szakértők által várt részvényenkénti 22 cent nyereséget 17,3 milliárd dollár becsült bevétele után.

A cég negyedéves bevétele 18,05 milliárd dollárt tett ki, ami valamivel elmarad az egy évvel korábbi 18,17 milliárd dollárhoz képest.

Több embert bocsátottak el a tervezettnél

Az eredményesség érdekében a vállalat az elmúlt időszakban 12 500 embert bocsátott el világszerte, ami 25 százalékkal több, mint amennyit az egyesülés első hat hónapjára terveztek - jelentette be Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgatója.

A printer és képszerkesztő részleg az elmúlt negyedévben rekordforgalmat, 5,6 milliár dollárt ért el, ami 12 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A számítógépgyártás továbbra is veszteséges, de egy negyedév alatt a felével csökkent. A szolgáltatásokból származó bevételek az egy évvel korábbihoz képest 10 százalékkal voltak alacsonyabbak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!