Konrád
8 °C
26 °C

Marakodnak a Hyatt-örökösök

2003.04.18. 12:30
A Pritzker-család sokmilliárdos perének bírája bekérette a családtagok titkos szerződését, amellyel a felperes szerint ki akarják forgatni örökségéből a 19 éves Liesel Pritzkert.
A 19 éves Liesel Pritzker novemberben indított pert családja ellen, azt állítva, hogy rokonai titokban megállapodást kötöttek, és kiforgatták őt egymilliárd dolláros örökségéből.

207 szálloda

Tíz családtag valóban kötött megállapodást a tizenötmilliárd dolláros vagyon felosztásáról, de a szerződés titkos, közölték a család ügyvédei. A család tulajdonában van 207 Hyatt szálló, a Royal Caribbean Cruises Ltd. 25 százaléka, és rengeteg ingatlan- és ipari vállalkozás. A New York Times-nak nyilatkozó családtagok szerint Lieselnek 160 millió dollár jár.

Liesel bátyját is kizárták?

Liesel Pritzker, aki Liesel Matthews néven színészként dolgozik (ő játszotta többek között az Elnök különgépében az elnök (Harrison Ford) lányát) azt állítja, hogy nem csak őt, hanem húszéves bátyját, Matthew-t is ki akarják zárni az örökségből.

Matthew Pritzker hivatalosan nem csatlakozott testvére keresetéhez, de közölte, hogy támogatja húga ügyét, és egy volt szövetségi államügyész képviseli őt a tárgyalóteremben. Patrick McGann bíró csütörtökön úgy döntött, hogy bekéreti a családi megállapodást, majd eldönti, hogy annak mely részeit adja át Lieselnek. Döntése május 19-re várható. Liesel az örökség rá eső részén túl ötmilliárd dolláros kártérítést követel.