Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tilos az amerikai termékek reklámozása Iránban

2002.11.08. 11:01
Iránban kormányrendeletben tiltották be az amerikai termékek reklámozását. A BBC Perzsa Adása szerint a lépés szimbolikus gesztus a palesztinok felé.
A kormányrendelet szerint a jövőben az iráni médiában tilos lesz népszerűsíteni minden olyan terméket, amely az Egyesült Államokból származik. A BBC Perzsa Adása szerint egyébként nagyon kevés amerikai terméket lehetett kapni eddig is Iránban.

Tilos a reklám
Az iráni kormány azért hozta meg a rendeletet, mivel ezzel is tiltakozni akarnak az ellen, hogy az Egyesült Államok Izraelt támogatja a palesztinok elleni harcban. Irán nem ismeri el a zsidó államot, és egyáltalán nem importál semmilyen izraeli terméket.

Nincs kapcsolat

Az USA és Irán közötti kereskedelem nagyon korlátozott mennyiségű, és kizárólag nem hivatalos csatornákon keresztül zajlik, mivel az Egyesült Államok 1979 óta gazdasági szankciókkal sújtja a perzsa államot; a két állam között továbbra sincs semmilyen hivatalos kapcsolat - tette hozzá a BBC News híradása.