Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Az indiai nőknek nem kell programozó

2001.08.02. 12:37
A társadalmi státusra, családi háttérre és jövedelemre koncentráló indiai házasságpiacon óriásit zuhant a szoftverfejlesztők pozíciója. Az IT-cégek romlása nemcsak a korábban jó partinak számító szoftverfejlesztők anyagi helyzetét, de házasulási esélyét is alaposan lerontotta.
Az IT-szektor recessziója komoly hatással van az indiai házasságpiacra - írja a South China Morning Post. A házasulandó leányok, illetve az örömszülők elsősorban előkelő, vagyonos, jó családból származó és biztos állással rendelkező ifjút keresnek, de a programozók néhány hónapja nem felelnek meg követelményeiknek.

Hiperszexi könyökvédő

Egy éve még veszkődtek egy programozó férjért, ma már ...
Az indiai szoftverfejlesztők egy éve még elsőrangú partinak számítottak, de mára visszaszorultak a mindig is előkelő helyen álló menedzserek, könyvelők mögé. Az indiai programozók jó része az Egyesült Államokban dolgozhatott és fizetése meghaladta a hetvenezer rúpiát (több mint négyszázezer forint). Azóta azonban néhány cég tönkrement, több vállalat alkalmazottakat bocsát el, és Amerikából is sokaknak haza kellett térniük, ezzel is rontva a kereslet-kínálat arányt.

Haggyá má' a vincsesztereddel!

A lap több programozó példáját is említi, akik hónapok óta várólistán vannak, több száz jelölttel léptek kapcsolatba, de mindenhol kikosarazták őket, mikor kiderült, hogy IT-cégeknél dolgoznak. B. Prakyath például 10 hónap leforgása alatt 110 jelöltet keresett meg, de azok csak nevettek rajta. "Igaz, mi legalább nem vesztettük el az állásunkat" - vigasztalta magát egy másik fiatal fejlesztő - "Még ha nem is keresünk már olyan jól, Amerikába sem juthatunk ki, és feleséget sem találunk egykönnyen - legalább a munkahelyünk megvan."