Előd
10 °C
16 °C

Sebészkéssel az üzleti sikerért

2002.02.27. 16:56
Rokonszenvesen újszerű módon segíti hozzá egy londoni sebészeti klinika pacienseit az üzleti sikerhez: nem pénzt ad nekik, még csak menedzserkalkulátort sem, ellenben szerény díjazás fejében elvágja egy nyaki idegüket, megszüntetve ezzel az arc elpirulásának és izzadásának versenyellenes jelenségét. Az Index ellenajánlata: használjon purhabot: az olcsóbb és segítségével korrigálhatók a kisebb esztétikai hibák is.
Rettentő dolgokra képesek azok, akik mindenáron erőltetik az üzleti érvényesülést, például arra is hajlandók, hogy cserébe az áhított pókerarcért izzadósra operáltassák át magukat - állapította meg az Index gazdasági rovatának riportere egy izgalmas internetes nyomozás végén.

Hónaljban ejtett

A sztori az Ananova cikkével indult, amelyben Anthony Mitra, a Highgate Private Hospital sebész főorvosa arról számolt be, hogy újfajta, 4 ezer fontba, vagyis 1 millió 600 ezer forintba kerülő beavatkozásukat napi 4-5 ügyfél veszi igénybe a londoni City törekvő, fiatal menedzserei közül. A műtét során a hónaljban ejtett kis vágáson keresztül vékony csövet vezetnek be a bőr alá. A cső végére erősített ollóval a nyak tövénél elvágnak egy ideget, amely az elpirulást és a felső testtáj izzadását szabályozza.

Sok embert gátol az érvényesülésben az, ha feszült szituációkban - leggyakrabban üzleti tárgyalás, prezentáció közben - hirtelen elpirul és elönti a verejték. Hasonló hendikep a jeges, izzadó tenyér is. A svéd tulajdonban lévő kórház spéci műtétje gyökerestül irtja ki a problémát.

A cikk elolvasása után megtekintettük a klinika honlapját, amely az oldal tetején mozgó feliratban hívja fel a figyelmet az újfajta szolgáltatásra. Erre kattintva rövid tanakodás után a svéd anyacég site-ján találtuk magunkat, ahol megrázó információt közöltek az ETS fedőnéven emlegetett idegátvágásról. Kiderült, hogy a műtétnek van egy mellékhatása. Mivel a mellbimbók vonala felett gyakorlatilag megszünteti az izzadást, a szervezet próbálkozik a kiegyenlítéssel és a maradék testfelületen erősíti a verejtékezést.

Lehengerlően sápadt

Vizualizáljuk a divatos - vagyis átvágott idegű - menedzserjelöltet, aki a sorsdöntő megbeszélésen a legfeszültebb helyzetekben is lehengerlően sápadt, meggyőzően száraz arcbőrrel magyaráz, száraz kézfejét értelmesen mozgatva, miközben mellbimbó alatti testfelületét az öltöny vagy kosztüm alatt kényszerűségből nedvszívó anyagba burkolja!

Olcsóbban is lehet

Az Index gazdasági rovata alternatívaként ajánlja a purhab használatát. Ez az anyag bárhol könnyen beszerezhető, olcsó, a bőrfelületre juttatva garantáltan megakadályozza a verejtékezést, illetve a pirulást. Mellékes, ám nem megvetendő lehetőség, hogy a teljes megszilárdulás előtt a purhabot kis spatulával simítgatva eltüntethetjük kellemetlen bőrhibáinkat vagy arcvonásainkat. A londoni klinika svéd anyacége 1987 óta 6 ezer embernek oldotta meg mellbimbó feletti kommunikációs gondjait.