Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

A kormány tagjai saját kezűleg élénkítik fel a tőzsdét

2003.02.07. 11:15
Heizo Takenaka gazdasági miniszter egy kormányülésen felszólította a kormánytagokat és a miniszterelnököt is, hogy vásároljanak részvényeket, ezzel mutassanak jó példát a népnek, hogy a tokiói tőzsde új életre kelhessen.
Takenaka elárulta, hogy már ki is találta, mibe fektet, és biztos benne, hogy komoly haszonnal tudja megforgatni pénzét. "Én akarok lenni az első, és remélem sokan követnek majd, köztük a miniszterelnök is. Fontos, hogy a kormány jó példával járjon elöl." - közölte.

Az index még mindig esik

A pénteki kormányülés után Yasuo Fukuda, Koizumi miniszterelnök kabinetfőnöke arról nem beszélt, hogy a kormányfő egyetért-e gazdasági minisztere ötletével.

A kormány példamutató akciója a jelek szerint egyelőre nem rázta fel a tokiói tőzsdét. A Nikkei-index 19 éves mélyponton van, és a miniszter bejelentése után enyhén tovább esett 8455,4 pontra.

Pihenjenek, fogyasszanak többet!

A japán kormánynak nem ez az első rendhagyó ötlete a gazdaság fellendítésére. Pár napja a kabinet arra szólította fel a lakosságot, hogy vegyen ki több szabadságot, pihenjen, élvezze az életet, és persze eközben költse szépen a fizetését, ezzel is segítve növekedést.  • Eladnék
  • Hírek