Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életet menthet a felszíjazható kacsa

2002.07.24. 11:31
Életet menthet egy argentin találmány: a mellkasra szíjazható kacsa azonnal sípolni kezd, amint a fáradt autós feje lebicsaklik. A szerkezetet gyártó Patomaster nevű cég honlapján azt állítja: léteznek olyan emberek, akik hajlandóak egy gumikacsával a nyakukban élni - jelentette az Ananova.
Az argentin Patomaster cég website-ján átszámítva 2700 forintért árulja a gumikacsát. A sajtóközlemény szerint ez nevetségesen alacsony ár ahhoz képest, hogy a kacsa "megváltoztathatja az életedet".

Álomkór ellen

Kacsamester
Rendeltetésszerű használat
A "Kacsamester" fantázianevű szerkezet a reklám szerint segítséget nyújthat a könnyen álomba merülő embereknek, hogy ne kerüljenek bajba.

A cég site-ján elégedett vásárlók beírásai is olvashatók: egy tanuló a kacsa segítségével képes csak ébren maradni az órákon, míg egy háziasszonynak a lakás kifestésekor nyújtott segítséget a szerkezet (bár az Ananova híradása arról nem szól, hogy hogyan aludhat el bárki festés közben).

Válság idején nem kelendő a Kacsamester

A találmány egyik kiagyalója, Matías Gilli úgy nyilatkozott: az ötlet még az egyetemen jutott eszébe néhány barátjával együtt. Az argentin gazdasági válság miatt ugyan a készletek nagy része a vállalat nyakán maradt, de azért reménykednek, hogy sikeres lesz a termékük.

A feltaláló szerint a kacsa akár életet is menthet, mivel megakadályozhatja, hogy egy buszsofőr vagy egy kamion vezetője elaludjon a kormány mögött.