Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Életet menthet a felszíjazható kacsa

2002.07.24. 11:31
Életet menthet egy argentin találmány: a mellkasra szíjazható kacsa azonnal sípolni kezd, amint a fáradt autós feje lebicsaklik. A szerkezetet gyártó Patomaster nevű cég honlapján azt állítja: léteznek olyan emberek, akik hajlandóak egy gumikacsával a nyakukban élni - jelentette az Ananova.
Az argentin Patomaster cég website-ján átszámítva 2700 forintért árulja a gumikacsát. A sajtóközlemény szerint ez nevetségesen alacsony ár ahhoz képest, hogy a kacsa "megváltoztathatja az életedet".

Álomkór ellen

Kacsamester
Rendeltetésszerű használat
A "Kacsamester" fantázianevű szerkezet a reklám szerint segítséget nyújthat a könnyen álomba merülő embereknek, hogy ne kerüljenek bajba.

A cég site-ján elégedett vásárlók beírásai is olvashatók: egy tanuló a kacsa segítségével képes csak ébren maradni az órákon, míg egy háziasszonynak a lakás kifestésekor nyújtott segítséget a szerkezet (bár az Ananova híradása arról nem szól, hogy hogyan aludhat el bárki festés közben).

Válság idején nem kelendő a Kacsamester

A találmány egyik kiagyalója, Matías Gilli úgy nyilatkozott: az ötlet még az egyetemen jutott eszébe néhány barátjával együtt. Az argentin gazdasági válság miatt ugyan a készletek nagy része a vállalat nyakán maradt, de azért reménykednek, hogy sikeres lesz a termékük.

A feltaláló szerint a kacsa akár életet is menthet, mivel megakadályozhatja, hogy egy buszsofőr vagy egy kamion vezetője elaludjon a kormány mögött.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!