Viola
-6 °C
-2 °C

Biztos helyre szállították a KFC titkos receptjét

2008.09.10. 08:11
11 fű és fűszer nevét, illetve keverésük megfelelő arányát és módját tartalmazza az a papír, melyet egy nagy csapat biztonsági őr vitt biztonságos helyre. A papíron a KFC titkos receptje található.

Exrendőrök és egy biztonsági társaság legkeményebb emberei vitték el az amerikai Kentucky Fried Chicken (KFC) gyorsétteremlánc főhadiszállásáról a cég híres csirkéjének eredeti ízesítési receptjét, hogy a legújabb technikai megoldásokkal korszerűsíthessék tárolásának biztonsági rendszerét.

A KFC elnökét, Roger Eatont a szívinfarktus kerülgette az akció alatt, ugyanis semmiképpen sem szeretne a cég azon vezetője lenni, aki elveszti a 68 éves ereklyét.

A szállítás idején a 11 fű és fűszer nevét, illetve keverésük megfelelő arányát és módját tartalmazó recept a biztonsági emberek vezetőjének kezéhez bilincselt aktatáskában volt. Mellette az eredeti összetevők mintáit tartalmazó üvegcsék helyezkedtek el, amelyeket - az idő előrehaladtával egyre sárguló recept társaságában - a cég páncéltermében, egy három biztonsági zárral ellátott szekrényben tároltak az elmúlt húsz évben.

A formulát Harland Sanders vetette papírra 1940-ben, amikor Délkelet-Kentuckyban lévő vendéglőjében megalkotta csirkeízesítési receptjét. Az erre épülő gyorsétteremláncot az ötvenes évek elején kezdte kiépíteni. Sanders 1980-ban meghalt, azóta a titkos főzet összetételét mindig csak a KFC két vezetője ismeri - hogy kik és mi a beosztásuk, az szintén szigorúan bizalmas információ.

A vállalat beszállítói csak részleteket látnak a formulából, nem tudják az egészet reprodukálni. Az elmúlt évtizedekben sokan próbálták lekoppintani a receptet, ám a cég szerint a közelébe se jutottak az eredetinek, mert abban van néhány olyan meglepetés, amire senki sem számít.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!