Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ölj, én fizetek!

2002.02.07. 09:49
A reality show-kon szocializálódott Miss Marple- és Columbo rajongókat célozza meg a murderme.com weboldalt üzemeltető Murder Mistery Productions. A cég jegyeket árul négyfogásos vacsorákra. Ötven dollárunkért azonban a marinált csirkemellen és házi tiramisun kívül kapunk egy gyilkosságot is. Feladatunk a nyomozás, amit nehezít, hogy senkiről sem tudhatjuk: gyilkos, leendő áldozat vagy egyszerű fizető vendég, mint mi.
Három órás krimiélményt és vacsorát ígér fejenként 49 és 55 dollár közötti áron a Murder Mistery. A helyszín általában egy, a vállalkozással leszerződött chicagói étterem. A cég álruhás emberei elvegyülnek a 6-8 fős asztaltársaságokban. A résztvevők - feltéve, ha nem ismerőseikkel érkeztek - senkiről sem tudhatják, kicsoda.

Patakzik a művér

Elkezdődik a vacsora, aztán valakit egyszer csak megölnek - a murderme.com véres fotógalériájának tanúsága szerint gyakorlatilag trancsírozásról van szó. (Figyeljük meg az álvéres tetemeket megérintő játékosok mélyről sugárzó mosolyát!) A website "ördögi humorral" kecsegtet, amit remekül illusztrál az egyik fényképen látható legyilkolt Mikulás.

Te is lehetsz Peter Falk!

Érkeznek a Murder Mistery detektívjei és beépített ál-vacsoravendégei, a vendégek pedig a weblap ajánlószövege szerint úgy érezhetik, hogy bekerültek a Columbo egyik epizódjába, és ha akarják, az előétel és a torta között megpróbálhatják megoldani a rejtélyt.

Régi vágású nyomozók

A véres üzletből profitáló Murder Mistery ugyanakkor meglepően konzervatív, hiszen zakót-nyakkendőt ír elő a gyilkos vacsorához, a farmert és a sportcipőt pedig egyenesen kitiltja.

Gyilkos Sas

Az Index gazdasági rovata a remek amerikai ötletet ellopva nemsokára hasonló vállalkozást indít. Szervezésünkben fejenként 10 ezer forintért Sas József egy tetszés szerinti méretű társaság egy vagy több tagját halálra nevetteti. A többiek ezután beépített embereink segítségével megpróbálják rekonstruálni, ez hogyan is történhetett meg.