Valér
-1 °C
0 °C

Éjszaka dolgoznak a sanghajiak

2004.07.19. 12:39
Több mint kétezer sanghaji vállalatnál éjszaka kell dolgozni, mert nappal túl sok áramot fogyasztanak a légkondicionálók.
A kínai hatóságok szerint a hosszú ideje tartó meleg és a légkondicionálók egyre szélesebb körben elterjedt használata megterhelte az áramszolgáltatókat - írja a BBC Online. Amíg a nappali hőmérséklet 38 fok felett marad, több mint kétezer sanghaji vállalatnak kell áttérnie az éjszakai munkavégzésre - rendelték el a kínai hatóságok.

További háromezer céget kértek arra, hogy a munkavégzés egy részét próbálják meg éjszakára tenni. A kínai televízió szerint eddig nem volt szükség áramkorlátozásokra.

Az előrejelzések szerint azonban a meleg időnek még nincs vége. A cégeken kívül a sanghaji szállodákat, bevásárlóközpontokat és más nyilvános helyeket szólítottak fel a hatóságok, hogy fogják vissza fogyasztásukat, és csökkentsék a légkondik használatát.

Elemzők arra figyelmeztetnek, ha a kínai gazdaság hasonló ütemben növekszik, mint most, hamarosan áramellátási gondjai lehetnek - tudósít a BBC Online.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!