Gerzson
-3 °C
3 °C

Vegyen magának híres levegőt!

2007.06.20. 15:04
A kínai Beijing Lunar Village Aeronautics Science and Technology Co. 2005-ben még 95 dollárért akarta adni a Hold-föld hektárját, azóta is pereskedik. Most a 2006-os német futball-világbajnokság helyszíneként ismert stadionok levegõjét árulja, nejlonzacskókban.

A kínai vállalat, amely korábban a Holdon akart telkeket értékesíteni, újabb abszurd ötlettel állt elõ. Elhatározta, hogy a 2006-os német labdarúgó-világbajnokság levegõjét árulja jó pénzért.

A pekingi városvezetés finoman szólva sem támogatja az ötletet. A Beijing Lunar Village Aeronautics Science and Technology Co. nem kapott engedélyt a "különleges levegõ egy különleges helyrõl" árusításához - tudta meg a Xinhua hírügynökség.

Zöld mûanyag zacskókat töltöttek meg a 2006-os vb-stadionok levegõjével, ezeket akarták értékesíteni a cégnél. Li Jie, a vállalat vezérigazgatója futballszurkolóknak szánt zacskóit 6,6 dollárért szerette volna értékesíteni.

A fõvárosi ipari és kereskedelmi igazgatóság mellett döntött a bíróság is, szerintük a stadionok levegõjét nem lehet üzletileg megbízhatóan kategorizálni. A cég ellen még mindig folynak a perek a holdföld értékesítése miatt is.