2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Kamu laptop és felcsatolható garbónyak

2002.01.22. 10:29
Kedves Olvasó! Feltette valaha magának a következő kérdéseket: 'A gazdaság nem egyszerűen egy furcsa divathullám?' 'Van alapvető különbség Alan Greenspan, Palotás János és Victoria P. Beckham között az elsődleges nemi jegyeket kivéve?' 'A buddhisták vajon miért bolondulnak a bevásárlóközpontokért?' Reméljük nem. Egy kölni - mármint a híres német településen tevékenykedő - művészcsoport igen, és meg is alkották a kezdő újvállalkozók induló csomagját, amelyet 60 euróért árusítanak.
A legális szoftverek kartondobozára hajazó csomagolás olyan eszközöket rejt , melyek segítségével környezetünkkel sikeresen hitethetjük el, hogy induló vállalkozók vagyunk a gazdaság valamelyik divatos ágazatában, leginkább az informatikai szektorban.

Kötvénykibocsátás és répanadrág

Mitől nézik az embert divattőkésnek? A Mair Und Andere nevű dizájner-művészcsoport szerint az új gazdaság öltözködési kódja a legfontosabb, ezért a kit tartalmaz egy 'most jöttem a szilíciumvölgyi gyorssal'-jellegű fekete keretes poszt-sztk szemüveget és gazdasági rovatunk kedvencét, egy tépőzárral felcsatolható garbónyakat, amely a zakó alá felvéve mindennél világosabban hirdeti, hogy az illetőnek nemrégiben b2c jellegű online antidepresszáns-kereskedése indult.

Kamu kamu hátán

A kit része még egy irodai hangeffektusokat összegyűjtő CD, ha a szomszédok esetleg hallgatóznának. A leggyanakvóbbakat is elaltatják az előre megírt cetlik, amelyek különböző határidőkre és munkaidő utáni programokra emlékeztetik a munkatársakat. Található még a dobozban többek között egy ál-laptop és egy újgazdasági szakkifejezéseket soroló szótár.

Ki hord ma már batikolt inget?

A terméket hirdető website az induló cégeket a feltörekvő popsztárokhoz hasonlítja, akiket egy nap istenítenek, aztán mindenki elfelejti őket, a stílusukkal együtt. Emlékezzünk a fémrátétes orrú Bros-cipőkre!

Magyar prototípusok

A műalkotás beindította a gazdasági rovatunk fantáziáját. Már dolgozunk a politikai töltetű magyar verziókon, úgymint MSZP-közeli vállalkozói csomag (felcsatolható műhas, szilikonizzadság, öntapadós műtonzúra, autóstáska), illetve a Fidesz-közeli vállalkozói szett (szőke plasztikfürtök, speciális kontaktlencse metsző tekintethez, hamis személyi igazolvány Fejér megyei születési hely bejegyzéssel).