István, Vajk
19 °C
33 °C

A Közel-Keleten terjeszkedik a Budapest Bank anyja

2007.02.08. 13:44
A GE Money Bank, a Budapest Bank anyavállalata közös céget alapít az Egyesült Arab Emírségek vezető pénzügyi konglomerátumával. Az új cég gépjármű-finanszírozási, lízing-, áruhitel-, személyi kölcsön-, bankkártya-, valamint biztosítási szolgáltatásokat kínál majd a lakosság számára.

A GE Money (a General Electric Company pénzügyi szolgáltató üzletága) és az Egyesült Arab Emírségek vezető üzleti konglomerátuma, az Al-Futtaim csoport stratégiai vegyes vállalat létrehozásáról írt alá megállapodást. Az Egyesült Arab Emírségek területén induló vállalat lakossági ügyfelek részére kínál majd pénzügyi szolgáltatásokat. A vállalkozás a szükséges hatósági engedélyek megszerzése után - várhatóan az év második felében - kezdi meg működését.

A vegyes vállalat mindkét fél szempontjából stratégiai jelentőségű, hiszen létrehozásával a GE Money új piacra lép be, és megkezdheti terjeszkedését a Közel-Keleten, az Al-Futtaim csoport pedig kibővítheti tevékenységi körét és szolgáltatásait az Egyesült Arab Emírségek területén. Az új cég a GE Money és az Al-Futtaim közös irányítása alatt, 40-60 százalékos tulajdoni aránnyal fog működni. A vállalat gépjármű-finanszírozási, lízing-, áruhitel-, személyi kölcsön-, bankkártya-, valamint biztosítási szolgáltatásokat készül kínálni.

"A vállalat alapítása összhangban áll a GE Money fontos célkitűzésével, hogy jelenlétünket új piacokra terjesszük ki, elsősorban az Egyesült Arab Emírségekhez hasonló, gyorsan fejlődő piacokon jelenjünk meg" - közölte William H. Cary, a GE Money régiós elnök-vezérigazgatója.

A GE Money az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló EMEA-térségben az elmúlt tíz év során lendületes növekedést mutatott, jelenleg a régió 23 országában van érdekeltsége, ahol mintegy 73 milliárd dollár értékű eszközállománnyal rendelkezik. A közép-kelet-európai régióban a GE Money Magyarországon (Budapest Bank), Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Oroszországban és - a közelmúltban lezárult tranzakciók eredményeként - Törökországban, Romániában és Lettországban kínál pénzügyi szolgáltatásokat.