Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

A Közel-Keleten terjeszkedik a Budapest Bank anyja

2007.02.08. 13:44
A GE Money Bank, a Budapest Bank anyavállalata közös céget alapít az Egyesült Arab Emírségek vezető pénzügyi konglomerátumával. Az új cég gépjármű-finanszírozási, lízing-, áruhitel-, személyi kölcsön-, bankkártya-, valamint biztosítási szolgáltatásokat kínál majd a lakosság számára.

A GE Money (a General Electric Company pénzügyi szolgáltató üzletága) és az Egyesült Arab Emírségek vezető üzleti konglomerátuma, az Al-Futtaim csoport stratégiai vegyes vállalat létrehozásáról írt alá megállapodást. Az Egyesült Arab Emírségek területén induló vállalat lakossági ügyfelek részére kínál majd pénzügyi szolgáltatásokat. A vállalkozás a szükséges hatósági engedélyek megszerzése után - várhatóan az év második felében - kezdi meg működését.

A vegyes vállalat mindkét fél szempontjából stratégiai jelentőségű, hiszen létrehozásával a GE Money új piacra lép be, és megkezdheti terjeszkedését a Közel-Keleten, az Al-Futtaim csoport pedig kibővítheti tevékenységi körét és szolgáltatásait az Egyesült Arab Emírségek területén. Az új cég a GE Money és az Al-Futtaim közös irányítása alatt, 40-60 százalékos tulajdoni aránnyal fog működni. A vállalat gépjármű-finanszírozási, lízing-, áruhitel-, személyi kölcsön-, bankkártya-, valamint biztosítási szolgáltatásokat készül kínálni.

"A vállalat alapítása összhangban áll a GE Money fontos célkitűzésével, hogy jelenlétünket új piacokra terjesszük ki, elsősorban az Egyesült Arab Emírségekhez hasonló, gyorsan fejlődő piacokon jelenjünk meg" - közölte William H. Cary, a GE Money régiós elnök-vezérigazgatója.

A GE Money az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló EMEA-térségben az elmúlt tíz év során lendületes növekedést mutatott, jelenleg a régió 23 országában van érdekeltsége, ahol mintegy 73 milliárd dollár értékű eszközállománnyal rendelkezik. A közép-kelet-európai régióban a GE Money Magyarországon (Budapest Bank), Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Oroszországban és - a közelmúltban lezárult tranzakciók eredményeként - Törökországban, Romániában és Lettországban kínál pénzügyi szolgáltatásokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?