Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Kádárista melltartósok

2002.07.18. 13:28
A kádári puha diktatúra módszereit élesztette fel a Triumph nőifehérnemű-gyártó tokiói részlege: 21 ezer forintnak megfelelő jent kap az az alkalmazott, aki feljelenti a nemdohányzási fogadalmukat megszegő kollegákat. Három besúgás, és megvan a minimálbér.
Megtetszettek az alvadt későszocialista struktúrák a nemzetközi fehérneműgyártó humanerőforrás-menedzsereinek, ugyanis igazi spiclihálót fontak a köré az 50 munkatárs köré, akik 61 ezer forint jutalom fejében vállalták, hogy leszoknak a dohányzásról.

50 vállalkozó és 1800 kém

A merész munkatársak a 61 ezer dupláját fizethetik vissza, ha újra cigizni kezdenek. Mivel a cégvezetés mindenáron vissza akarja szorítani a dohányzást, 21 ezer forintot ajánlottak bárkinek, aki leleplez egy suttyomban slukkoló gyenge jellemet az ötven közül. Az ajánlatot emailben kapta meg mind az 1850 alkalmazott. A vezetés kifejezetten bíztatta a munkatársakat a feljelentésre.

A nagy melltartó figyel téged

Az igazi csavar azonban az, hogy az önkényuralmi-pedagógiai indíttatású akció során a leszokásért járó jutalmat nem maga az érintett kollega kapja meg, hanem a családja. Hogy miért? A summa azért jár nekik, hogy közelről figyelték, nem csal-e apuci vagy anyuci.

A cég irodáiban és üzleteiben egyébként eleve tilos a dohányzás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!