Piroska
3 °C
3 °C

Jön a kék kóla

2002.05.08. 13:20
A Pepsi-Cola bejelentette, hogy a gyengélkedő kólapiac fellendítése érdekében augusztusban bemutatja erdeigyümölcs-ízesítésű kék kóláját. Riválisa, a Coca-Cola májusban a Vanilla Coke-kal rukkol elő.
A Morgan Stanley felmérése szerint az amerikaiak 72 százaléka "szívesen kipróbálná a Vanilla Coke-ot, vagy egy újfajta Pepsit." A Pepsi előző újítása, a csresznyés-citromos Mountain Dew Code Red nagy sikert aratott, diétás változatát nyáron dobja piacra a cég.

Ablakmosófolyadék-szerű

Az új Pepsit átlátszó palackban forgalmazzák majd, hogy a kék szín jól látható legyen. A Reuters szerint az ital kívülről leginkább az S.C. Johnson egyik ablakmosó folyadékára emlékeztet. Ugyanakkor a Pepsinél nem ez az első kék ital, hiszen a cég tulajdonában van a többek között kék színben is kapható Gatorade energiaitalt gyártó Quaker Oats Company.

A Coca-Cola bevásárol

A Coca-Cola bejelentette, hogy Diageo Plc-től és a Pernod Ricard-tól megvásárolja a Seagram Mixers üzletágát, és a Pernot Ricardtól megveszi a Seagram név nemzetközi használati jogát. A Pernod Ricard és a Diageo decemberben vásárolta meg a Seagram-márkákat a Vivendi Universaltól. A Coca-Cola a vásárlással megszerzi a Seagram tonik-, gyömbér és ásványvízmárkáit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!