Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jön a kék kóla

2002.05.08. 13:20
A Pepsi-Cola bejelentette, hogy a gyengélkedő kólapiac fellendítése érdekében augusztusban bemutatja erdeigyümölcs-ízesítésű kék kóláját. Riválisa, a Coca-Cola májusban a Vanilla Coke-kal rukkol elő.
A Morgan Stanley felmérése szerint az amerikaiak 72 százaléka "szívesen kipróbálná a Vanilla Coke-ot, vagy egy újfajta Pepsit." A Pepsi előző újítása, a csresznyés-citromos Mountain Dew Code Red nagy sikert aratott, diétás változatát nyáron dobja piacra a cég.

Ablakmosófolyadék-szerű

Az új Pepsit átlátszó palackban forgalmazzák majd, hogy a kék szín jól látható legyen. A Reuters szerint az ital kívülről leginkább az S.C. Johnson egyik ablakmosó folyadékára emlékeztet. Ugyanakkor a Pepsinél nem ez az első kék ital, hiszen a cég tulajdonában van a többek között kék színben is kapható Gatorade energiaitalt gyártó Quaker Oats Company.

A Coca-Cola bevásárol

A Coca-Cola bejelentette, hogy Diageo Plc-től és a Pernod Ricard-tól megvásárolja a Seagram Mixers üzletágát, és a Pernot Ricardtól megveszi a Seagram név nemzetközi használati jogát. A Pernod Ricard és a Diageo decemberben vásárolta meg a Seagram-márkákat a Vivendi Universaltól. A Coca-Cola a vásárlással megszerzi a Seagram tonik-, gyömbér és ásványvízmárkáit.