Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kolbászol a Greenpeace

2002.06.12. 09:34
A Greenpeace igényt nyújtott be a németek specialitása, a kolbász szabadalmaztatására. A nemzetközi ökológiai szervezet így kíván tiltakozni az ellen, hogy az európai uniós szabályok a cégeknek lehetővé teszik természeti - köztük növényekre, állatokra vonatkozó - felfedezések bejegyeztetését.
A Greenpeace az Európai Szabadalmi Hivatal berlini képviseltén benyújtott kérelemével kívánja arra a tényre felhívni a figyelmet, hogy az uniós szabályok nem tesznek különbséget a felfedezések és a találmányok között.

Mindent fel lehet fedezni

Az Európai Szabadalmi Hivatal a Greenpeace szerint már elfogadta különböző cégeknek olyan felfedezésekre vonatkozó kérelmét, mint amely például egy évszázadok óta Latin-Amerikában termesztett gabonafajta vagy egy évekkel ezelőtt felfedezett, mellrákot okozó gén bejegyezésére irányult.

Kolbásztalan Németország?

Az Európai Szabadalmi Hivatal berlini képviselete előtt kolbászokat osztogató Greenpeace-aktivisták szerint az ilyen felfedezéseket szellemi tulajdonnak tekinteni legalább akkora abszurditás, mint hogy az ökológiai szervezet az évtizedek óta népszerű német ízletességet kívánja bejegyeztetni.

Ha egyébként a Greenpeace szabadalmat kapna a kolbászra, akkor a németek legnagyobb bánatára akár meg is lehetne tiltani, hogy a szerte az országban található falatozók árusítsák a jellegzetes ínyencfalatokat.