Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bojkott a Sztálin-kolbász ellen

2002.07.18. 14:30
Fogyasztói bojkottot hirdettek a Los Angeles-i oroszok, mert egy New York-i cég Sztálinról elnevezett füstöltkolbászt hozott forgalomba.
Piac a New York-i Little Odessa negyedben
A brooklyni székhelyű M&I International Foods vállalat "Stalinskaya Brand Smoked Sausage" nevű termékéről van szó. A dél-kaliforniai orosz lakónegyedek élelmiszerboltjaiban a hét végén tűnt fel az ízes termék, és a volt szovjet állampolgárok egy emberként háborodtak fel a gondolattól, hogy az egykori gyűlölt diktátor nevét viselő készítményt "vegye be a gyomruk".

Az a tény sem változtat véleményükön, hogy a Sztálin-kolbászt - miként minden más kolbászt - késsel be lehet vagdalni, nyársra lehet szúrni, lassú tüzön lehet sütni.

Aludjon Castroval!

Az exszovjet emigránsok egyik képviselője sajtónyilatkozatban tette fel a költői kérdést: mit szólnának a jó amerikaiak, ha Hitler-kolbászt, a Vietnamból menekültek, ha Ho Si Minh-salátát, vagy a Miamiban élő kubaiak, ha Castro-majonézt kínálnának nekik?

A kérdésfeltevés teljesen jogos, bár Castro vonatkozásában nem minden tekintetben helytálló. A korábbi évtizedekben ugyanis amerikaiak milliói hajtották álomra fejüket Castro mintájú kihúzható heverőkön - igaz, a bútorgyár karrierje jóval a kubai forradalom előtt kezdődött.