Piroska
3 °C
4 °C

Bojkott a Sztálin-kolbász ellen

2002.07.18. 14:30
Fogyasztói bojkottot hirdettek a Los Angeles-i oroszok, mert egy New York-i cég Sztálinról elnevezett füstöltkolbászt hozott forgalomba.
Piac a New York-i Little Odessa negyedben
A brooklyni székhelyű M&I International Foods vállalat "Stalinskaya Brand Smoked Sausage" nevű termékéről van szó. A dél-kaliforniai orosz lakónegyedek élelmiszerboltjaiban a hét végén tűnt fel az ízes termék, és a volt szovjet állampolgárok egy emberként háborodtak fel a gondolattól, hogy az egykori gyűlölt diktátor nevét viselő készítményt "vegye be a gyomruk".

Az a tény sem változtat véleményükön, hogy a Sztálin-kolbászt - miként minden más kolbászt - késsel be lehet vagdalni, nyársra lehet szúrni, lassú tüzön lehet sütni.

Aludjon Castroval!

Az exszovjet emigránsok egyik képviselője sajtónyilatkozatban tette fel a költői kérdést: mit szólnának a jó amerikaiak, ha Hitler-kolbászt, a Vietnamból menekültek, ha Ho Si Minh-salátát, vagy a Miamiban élő kubaiak, ha Castro-majonézt kínálnának nekik?

A kérdésfeltevés teljesen jogos, bár Castro vonatkozásában nem minden tekintetben helytálló. A korábbi évtizedekben ugyanis amerikaiak milliói hajtották álomra fejüket Castro mintájú kihúzható heverőkön - igaz, a bútorgyár karrierje jóval a kubai forradalom előtt kezdődött.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!