Vendel
6 °C
20 °C

Kövért aláznak a postán?

2002.07.31. 12:32
Nem sokkal azután, hogy egy alkalmazottját 3 ezer dollárra akarta büntetni, amiért 3 darabnál több családi fotót tartott az íróasztalán, az Ausztrál Posta ismét kellemetlen helyzetbe került, mivel addig nem hajlandó bért fizetni egy másik munkatársnak, amíg az le nem fogy 137 kilóra a mostani 177-ről.
Talkshow-k és szakszervezeti sajtótájékoztatók témája lett Ausztráliában, hogy a posta orvoshoz küldte és kényszerszabadságra ítélte egy túl kövérnek ítélt munkatársát, a 177 kilós Richard O'Brient. Az orvos szerint 40 kilót kellene lefogynia, hogy munkába állhasson. A szabadság fizetett része július 15-én letelt, O'Brien azóta nem kap pénzt.

Nem volt gond, de fogyózik

Bár korábbi súlyom sem akadályozott a munkavégzésben, most megpróbálok lefogyni. Már leadtam 15 kilót - mondta a testes postás a Today Show című tévéműsorban. A dietetikus ügyekben kérlelhetetlennek tűnő szakszervezet egyébként azt is embertelen korlátozásnak nevezte, hogy O1Brient kirúgják, ha az első betegszabadságának kezdetétől számított 78 héten belül nem sikerül lefogynia.

Kifelé a családdal!

Az ausztrál postát talán nem támadnák ilyen keményen ebben az ügyben, ha néhány napja nem futnak bele egy kínos szituációba: a közfelháborodás miatt vissza kellett ugyanis vonniuk egy 3 ezer dolláros büntetést. A summát azért szabták ki egy telefonkezelő nőre, mert nem volt hajlandó arra, hogy családi fotóit leszedje az íróasztaláról.