Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kövért aláznak a postán?

2002.07.31. 12:32
Nem sokkal azután, hogy egy alkalmazottját 3 ezer dollárra akarta büntetni, amiért 3 darabnál több családi fotót tartott az íróasztalán, az Ausztrál Posta ismét kellemetlen helyzetbe került, mivel addig nem hajlandó bért fizetni egy másik munkatársnak, amíg az le nem fogy 137 kilóra a mostani 177-ről.
Talkshow-k és szakszervezeti sajtótájékoztatók témája lett Ausztráliában, hogy a posta orvoshoz küldte és kényszerszabadságra ítélte egy túl kövérnek ítélt munkatársát, a 177 kilós Richard O'Brient. Az orvos szerint 40 kilót kellene lefogynia, hogy munkába állhasson. A szabadság fizetett része július 15-én letelt, O'Brien azóta nem kap pénzt.

Nem volt gond, de fogyózik

Bár korábbi súlyom sem akadályozott a munkavégzésben, most megpróbálok lefogyni. Már leadtam 15 kilót - mondta a testes postás a Today Show című tévéműsorban. A dietetikus ügyekben kérlelhetetlennek tűnő szakszervezet egyébként azt is embertelen korlátozásnak nevezte, hogy O1Brient kirúgják, ha az első betegszabadságának kezdetétől számított 78 héten belül nem sikerül lefogynia.

Kifelé a családdal!

Az ausztrál postát talán nem támadnák ilyen keményen ebben az ügyben, ha néhány napja nem futnak bele egy kínos szituációba: a közfelháborodás miatt vissza kellett ugyanis vonniuk egy 3 ezer dolláros büntetést. A summát azért szabták ki egy telefonkezelő nőre, mert nem volt hajlandó arra, hogy családi fotóit leszedje az íróasztaláról.