Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

A Lehman Brothers venné meg a GTS közép-európai csoportot

2002.06.07. 12:51
A Lehman Brothers Holdings által vezetett konzorcium a magyar GTS-Datanetet is magában foglaló GTS Central Europe csoport titokzatos vevője - adta hírül a Wall Street Journal. A tavaly a KPNQwest tulajdonába került cégcsoport árát lenyomta az anyacég csődje.
A Wall Street Journal értesülése szerint a Lehman Brothers Holdings által vezetett konzorcium hetek óta tárgyal a GTS keleteurópai vállalatcsoportjának megvásárlásáról. A csoport magába foglalja a magyar GTS-Datanet Távközlési Kft.- t, továbbá a GTS Czech AS, GTS Romania SRL, a lengyel Internet Partners és Pronet Communication SP Z.OO és a GTS Slovakia SRO. leányvállalatokat. A cégcsoporthoz tartozik még a KPNQwest Czechia SRO és a KPNQwest Romania SRL.

A cégcsoport tavaly került a KPNQwesthez, amikor az felvásárolta a Global TeleSystems (GTS) európai érdekeltségeit. A súlyosan eladósodott KPNQwest azonban május végén csődbe ment, gazdátlanul hagyva európa legnagyobb üvegszáloptikai hálózatát. A GTS közép-európai csoport vételárát a csőd előtt 93,9 millió dollárra becsülték, a KPNQwest-csőd következtében azonban valószínűleg ennél jóval kevesebbért talál majd gazdára.

A KPNQwest tegnap arra kérte ügyfeleit, hogy fizessék be számláikat: a befolyt összegből megpróbálják üzemben tartani a hálózatot legalább június végéig, és esetleg júliusban is. Ha viszont nem folyik be elég pénz, a hálózatot már hétfőn leállítják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!