Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Lehman Brothers venné meg a GTS közép-európai csoportot

2002.06.07. 12:51
A Lehman Brothers Holdings által vezetett konzorcium a magyar GTS-Datanetet is magában foglaló GTS Central Europe csoport titokzatos vevője - adta hírül a Wall Street Journal. A tavaly a KPNQwest tulajdonába került cégcsoport árát lenyomta az anyacég csődje.
A Wall Street Journal értesülése szerint a Lehman Brothers Holdings által vezetett konzorcium hetek óta tárgyal a GTS keleteurópai vállalatcsoportjának megvásárlásáról. A csoport magába foglalja a magyar GTS-Datanet Távközlési Kft.- t, továbbá a GTS Czech AS, GTS Romania SRL, a lengyel Internet Partners és Pronet Communication SP Z.OO és a GTS Slovakia SRO. leányvállalatokat. A cégcsoporthoz tartozik még a KPNQwest Czechia SRO és a KPNQwest Romania SRL.

A cégcsoport tavaly került a KPNQwesthez, amikor az felvásárolta a Global TeleSystems (GTS) európai érdekeltségeit. A súlyosan eladósodott KPNQwest azonban május végén csődbe ment, gazdátlanul hagyva európa legnagyobb üvegszáloptikai hálózatát. A GTS közép-európai csoport vételárát a csőd előtt 93,9 millió dollárra becsülték, a KPNQwest-csőd következtében azonban valószínűleg ennél jóval kevesebbért talál majd gazdára.

A KPNQwest tegnap arra kérte ügyfeleit, hogy fizessék be számláikat: a befolyt összegből megpróbálják üzemben tartani a hálózatot legalább június végéig, és esetleg júliusban is. Ha viszont nem folyik be elég pénz, a hálózatot már hétfőn leállítják.