Londonban haknizik a Gyurcsány-válogatott

2006.06.27. 09:47
Egy ötfős delegáció egy nap alatt városonként több mint egy tucat pénzpiaci részvevővel tárgyal Londonban és Frankfurtban csütörtökön - írja a Világgazdaság.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Veres János pénzügyminiszter, Kóka János gazdasági miniszter, Bajnai Gordon, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője és Draskovics Tibor, az Állami Reformbizottság alelnöke lesz a tagja annak a kormányzati csapatnak, amely befektetési alapok, bankok, elemzőcégek képviselőivel találkozik a két európai városban.

A lap úgy tudja, a magyar fél a hazai makrofolyamatok mellett az Új egyensúly programot, valamint az ahhoz kapcsolódó célokat vázolva igyekszik meggyőzni a befektetőket, hogy pénzüket érdemes Magyarországra hozni. Kormányzati források azt állították: a találkozókat már akkor elhatározták, amikor döntöttek a kiigazító csomagról. A kormányzati kommunikációval kapcsolatban annyit elismertek, hogy annak hiányossága, hogy az idei kiadáscsökkentés 170 milliárdja szinte egyáltalán nem került be a köztudatba, és a kiigazítás is összeolvadt a reformmal.

Mint arról a Világgazdaság korábban beszámolt: Kóka János New Yorkban járt a hét végén. A többi közt befektetési bankárokkal és elemzőkkel találkozott. A jelek szerint a kormányzat most nagy hangsúlyt fektet a külföld meggyőzésére.  • Hírek
  • Személyi kölcsön