Szilárda
-4 °C
2 °C

Béreljen luxushajót!

2007.10.17. 07:54
Egy hétre 160 millió forintért lehet kibérelni az Alysia nevű luxushajót, ami ezzel vezeti a Forbes magazin világ legdrágább kölcsönözhető jachtjait összegyűjtő listáját.

A borsos bérleti díjért cserébe ugyanakkor olyan szolgáltatásokat kínál, amelyekkel máshol nem találkozhatnak a szerencsés bérhajózók. A 85 méter hosszú úszó luxusszálló a legnagyobb területű kölcsönözhető hajó a világon, amelyen az akár 36 utasra 34 fős személyzet jut. A Földközi-tengeren úszkáló ötszintes jacht különlegességei közé tartozik az úszómedencéje, amely igény szerint gombnyomásra helikopter-leszállóhellyé alakul, szolgáltatásainak listáján pedig éppúgy megtalálható a jacuzzi és a fitneszterem, mint a római fürdő vagy a spa.

Az Alysiánál jobban megéri bérbe venni a 117 méter hosszú Turama jachtot, ugyanis ez már 70 személyes, miközben a felszereltsége az előbbihez hasonló. A 150 millió forintos heti díjért cserébe 12 személyes moziterem, zeneszalon, kártyaterem, könyvtár és kórház is található rajta. Hasonló árfekvésű a Lubecker Flender 40 is, amelyet egyszerre 60 személynek ajánlanak, a kikapcsolódás helyett itt inkább a társasági életen van a hangsúly.

Ezt jelzi a komoly hang- és fénytechnikával támogatott méretes tánctér is, és az utasok szórakozását hivatottak szolgálni azok a nagy teljesítményű motorcsónakok is, amelyekkel a sekélyebb vizeket és a kisebb szigeteket fedezhetik fel az utasok, de persze öncélú száguldozásra is tökéletesek.

Az előbb említetteknél természetesen kedvezőbb áron is hozzá lehet jutni luxushajókhoz. Nagyjából a fentiek felébe, 75 millió forintba kerül például kibérelni egy hétre a Christina O jachtot. A 99 méter hosszú, 36 személyes luxushajó fedélzetén többek között jacuzzi, szépségszalon, masszázsszoba, táncterem, sőt egy fedélzeti játszótér is található.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!