Mária
18 °C
28 °C

Luxuskabinban olcsóbb India, mint első osztályon

2007.05.08. 14:46
A londoni székhelyű, de indiai tulajdonban lévő Jet Airways magánkabinokat kínál utasainak indiai járatain, hogy kényelmesen töltsék a repülőút kilenc óráját. Ráadásul a tarifa több százezer forintnyi fonttal alacsonyabb, mint a British Airways első osztályú jegyének ára.

A legtöbb utasnak egy kilencórás repülőút csak elgémberedett lábakat, alváshiányt és műanyag dobozokban hozott ételt jelent. A Jet Airways első oszályú utasai azonban egészen mást tapasztalhatnak meg.

Saját kabin olcsóbban

Négyezer fontért (ez nagyjából másfél millió forintnak felel meg) külön kabinban tölthetik a Jet Airwayst választók London és Új-Delhi közötti kilenc órás utat. A saját kabin ára 1200 fonttal (400 ezer forinttal) olcsóbb, mint a British Airways első osztályú jegyára, így légitársaság vezetői szerint a szolgáltatás népszerű lesz az utazók között.


Luxuskabinban repülni jó

A kabint természetesen mindenféle luxussal felszerelték, több mint kétszáz órányi filmből válogathatunk, melyek között természetesen a legújabb sikerek is megtalálhatók, ezeket laposképernyős tévén nézhetjük meg a kabinban elhelyezett ágyból. Minden utasnak saját szekrénye és dolgozósarka is van. Az ételeket sem műanyag dobozokban szélgálják fel, hanem kézzel festett porcelán étkészleten, a pezsgőkínálatban Dom Perignon és Krug is szerepel.

Most indultak

A légitársaság valamennyi Boeing 777-300ER gépén nyolc ilyen kabin lesz. A beruházás értéke 1,8 milliárd font, az első járatokat május ötödikén indították.

Az első osztályú jegyek 4421 fontba (csaknem 1,6 millió forintba) kerülnek a London és a másik indiai célpont, Mumbai (Bombay) között. A British Airways hasonló járatára az első osztályú jegy 5674 font (ez több mint kétmillió forintnak felel meg), míg a turista osztályon 367 font kell fizetni.

A Jet Airwayst 1991-ben alapította Naresh Goyal üzeltember. Akkor célul tűzte ki, hogy ötcsillagos szolgáltatásaikkal öt év alatt a top öt légitársaság egyike lesznek. "Luxuskabinjaink ma felidézik a múlt luxusútjait, mint amilyen az Orient Express volt", mondta a légitársaság vezére. A Jet Airways heti 29 járatot indít London és a főbb indiai városok között.