Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Luxuskabinban olcsóbb India, mint első osztályon

2007.05.08. 14:46
A londoni székhelyű, de indiai tulajdonban lévő Jet Airways magánkabinokat kínál utasainak indiai járatain, hogy kényelmesen töltsék a repülőút kilenc óráját. Ráadásul a tarifa több százezer forintnyi fonttal alacsonyabb, mint a British Airways első osztályú jegyének ára.

A legtöbb utasnak egy kilencórás repülőút csak elgémberedett lábakat, alváshiányt és műanyag dobozokban hozott ételt jelent. A Jet Airways első oszályú utasai azonban egészen mást tapasztalhatnak meg.

Saját kabin olcsóbban

Négyezer fontért (ez nagyjából másfél millió forintnak felel meg) külön kabinban tölthetik a Jet Airwayst választók London és Új-Delhi közötti kilenc órás utat. A saját kabin ára 1200 fonttal (400 ezer forinttal) olcsóbb, mint a British Airways első osztályú jegyára, így légitársaság vezetői szerint a szolgáltatás népszerű lesz az utazók között.


Luxuskabinban repülni jó

A kabint természetesen mindenféle luxussal felszerelték, több mint kétszáz órányi filmből válogathatunk, melyek között természetesen a legújabb sikerek is megtalálhatók, ezeket laposképernyős tévén nézhetjük meg a kabinban elhelyezett ágyból. Minden utasnak saját szekrénye és dolgozósarka is van. Az ételeket sem műanyag dobozokban szélgálják fel, hanem kézzel festett porcelán étkészleten, a pezsgőkínálatban Dom Perignon és Krug is szerepel.

Most indultak

A légitársaság valamennyi Boeing 777-300ER gépén nyolc ilyen kabin lesz. A beruházás értéke 1,8 milliárd font, az első járatokat május ötödikén indították.

Az első osztályú jegyek 4421 fontba (csaknem 1,6 millió forintba) kerülnek a London és a másik indiai célpont, Mumbai (Bombay) között. A British Airways hasonló járatára az első osztályú jegy 5674 font (ez több mint kétmillió forintnak felel meg), míg a turista osztályon 367 font kell fizetni.

A Jet Airwayst 1991-ben alapította Naresh Goyal üzeltember. Akkor célul tűzte ki, hogy ötcsillagos szolgáltatásaikkal öt év alatt a top öt légitársaság egyike lesznek. "Luxuskabinjaink ma felidézik a múlt luxusútjait, mint amilyen az Orient Express volt", mondta a légitársaság vezére. A Jet Airways heti 29 járatot indít London és a főbb indiai városok között.