Viola
-6 °C
-2 °C

Árrobbanás az álomházak piacán

2007.10.10. 07:56
Lehet, hogy 2005-ben még szenzációs hírnek számított, amikor a New York-i Bridgehamptonban egy három tóval rendelkező birtokot 75 millió dollárért adtak el, azóta viszont a luxusingatlanok árai az égbe szöktek.

Az idén a coloradói Aspenben egy birtok 135 millióért kelt el, a listán szereplő második legdrágább egyesült államokbeli ingatlant sem sokkal olcsóbban, 125 millióért kínálták. Ez a csodás, Versailles-ihlette palota Kaliforniában, Beverly Hillsen tornyosul.

A nagy árrobbanás oka egyébként, hogy minden igényt kielégítő luxusotthont manapság nagyon nehéz találni. Szinte képtelenség 8-10 holdas földbirtokra szert tenni Hollywood közepén, kisebb a kínálat, mint a kereslet. Az amerikai ingatlanügynökök országos egyesülete szerint a módos háztulajdonosok vagyonának 20 százaléka ingatlanokban van: az acélmágnás Lakshmi Mittal például 32 milliárdjából 6,4-et fektetett szebbnél szebb házakba.

A 100 millió dolláros ingatlannal rendelkezők táborához csatlakozott Suzanne Saperstein is, akinek Los Angelesben van egy különleges kincse: 125 millióra értékelt luxusotthona XIV. Lajos palotájának stílusában épült. A 4580 négyzetméteres kastélyt öt éven keresztül építették az 5 holdas Beverly Hills-i birtokon, még a kilencvenes években.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!