Viola
-6 °C
-2 °C

Angol plüssmackók és a terror

2002.09.12. 12:53
Az angol Hamsleys vállalat megvásárolta pénzügyi nehézségekkel küzdő riválisának négy legjobb helyen lévő boltját. A Hamsleys 710 ezer fontot (azaz több mint 275 millió forintot) fizetett a The English Teddy Bear Company üzleteiért. A plüssmackókat elsősorban az amerikai turisták vették, így az eladások tavaly szeptember 11-ét követően jelentősen visszaestek.

A Hamsleys két, London legfrekventáltabb helyein - a Regent Streeten és a Piccadilly-n - található üzletet vesz át a konkurens hálózattól. Ezek a boltok az elmúlt években is nyereségesen működtek.

A boltok a Hamsleys bevételeinek a jelentős részét biztosító Bear Factory plüssmackó-üzletlánc részeiként működnek majd. A Bear Factory az elmúlt évben 2,9 millió font nyereséget termelt, ami a vállalat profitjának több mint felét tette ki.

A Hamsleys 2,1 millió új részvényt bocsát ki 165,5 pennys áron, hogy a boltok megvásárlását és felújítását finanszírozni tudja. A bejelentés hatására egyébként a cég papírjainak értéke kis mértékben, 174 pennyről 173,5 pennyre esett.

Kevesebb mackó fogy
Feleannyi medve fogy szeptember 11-e óta

A The English Teddy Bear Company-t 1991-ben alapították, és egy időben 10 boltot is üzemeltettek, amelyekben plüssmackókat és hozzájuk tartozó kiegészítőket árultak.

A bolthálózat vevőkörét elsősorban az amerikai turisták jelentették, ezért a céget érzékenyen érintette a tavaly szeptember 11-ét követő idegenforgalmi visszaesés. A terrortámadásokat követően a legforgalmasabb londoni boltban a felére esett vissza a forgalom.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!