Előd
10 °C
16 °C

Négymillió játékmackót hívnak vissza

2002.02.20. 14:42
Az amerikai fogyasztóvédelmi hivatal négymillió játékmackó visszahívását rendelte el - közölte a Reuters. A nálunk a Coccolino reklámjából ismert mackókat az áruházakban a Snuggle öblítőhöz adták ajándékba.
Az Unileverhez harminckét panasz ékezett, mert a játékmackók szeme és orra könnyen leesett - ha egy kisgyerek a leváló részeket lenyeli, az akár fulladáshoz is vezethet. Az Unilever közölte, hogy a panaszosok balesetről nem számoltak be.

Életveszélyes pom-pom

A játék egy korábbi verzióját tavaly egyszer már vissza kellett hívni, mert annak a mackónak a sapkájáról esett le túl könnyen a pom-pom. A mackókat 1997 májusától 2001 decemberéig adták az öblítő mellé.

A fogyasztóvédelem minden érintettet arra kér, hogy a mackókat dugják el a gyerekek elől. Az Unilever kárpótlásul ingyen öblítőt ad az érintetteknek.

Kemény fogyasztóvédők

Az amerikai fogyasztóvédelem tavaly nyáron 1,1 millió dollárra büntette a Mattel játékgyártóhoz tartozó Fisher-Price-t, miután a cég elektromos kisautói több kisebb balesetet okoztak. Nem sokkal később a hatóság 770 ezer, gyermekeknek szánt árucikk visszahívását rendelte el - babakocsikat, sütőkészleteket, párnákat.