Árpád
-2 °C
3 °C

Négymillió játékmackót hívnak vissza

2002.02.20. 14:42
Az amerikai fogyasztóvédelmi hivatal négymillió játékmackó visszahívását rendelte el - közölte a Reuters. A nálunk a Coccolino reklámjából ismert mackókat az áruházakban a Snuggle öblítőhöz adták ajándékba.
Az Unileverhez harminckét panasz ékezett, mert a játékmackók szeme és orra könnyen leesett - ha egy kisgyerek a leváló részeket lenyeli, az akár fulladáshoz is vezethet. Az Unilever közölte, hogy a panaszosok balesetről nem számoltak be.

Életveszélyes pom-pom

A játék egy korábbi verzióját tavaly egyszer már vissza kellett hívni, mert annak a mackónak a sapkájáról esett le túl könnyen a pom-pom. A mackókat 1997 májusától 2001 decemberéig adták az öblítő mellé.

A fogyasztóvédelem minden érintettet arra kér, hogy a mackókat dugják el a gyerekek elől. Az Unilever kárpótlásul ingyen öblítőt ad az érintetteknek.

Kemény fogyasztóvédők

Az amerikai fogyasztóvédelem tavaly nyáron 1,1 millió dollárra büntette a Mattel játékgyártóhoz tartozó Fisher-Price-t, miután a cég elektromos kisautói több kisebb balesetet okoztak. Nem sokkal később a hatóság 770 ezer, gyermekeknek szánt árucikk visszahívását rendelte el - babakocsikat, sütőkészleteket, párnákat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?