Árpád
-2 °C
4 °C

A McDonald's több országból kivonul, de Kínában terjeszkedik

2002.11.13. 12:30
Bár a McDonald's pár napja közölte, hogy a Közel-Keleten és Dél-Amerikában 175 éttermét kénytelen bezárni, a cég illetékesei most bejelentették, hogy Kínában viszont évente száz új egységet nyitnak.
A vállalat 2003-ban a tervezettnél valószínűleg négyszázmillió dollárral kevesebbet költ új éttermek nyitására, és ezen kívül további 350 milliós költségcsökkentést tervez. A drasztikus lépések azonban nem befolyásolják a kínai terveket - közölte a cég pekingi irodájának vezetője a BBC-vel.

Hatszáz új étterem

A vállalat 2003-ban közel hatszáz új éttermet készül nyitni, ebből kétszáztízet Európában, kétszázat Ázsiában, százhetvenet Észak-Amerikában. Kínában öt éve 184 McDonald's volt, ma már ötszáz.

Nem tartható az eredmény

A McDonald's Corp. november elején jelentette be, hogy nem lesz képes tartani idei eredménytervét, ugyanis bezár 175, többségében dél-amerikai és közel-keleti éttermet. A cég három országból teljesen kivonul - hogy honnan, még nem ismert. A kivonulásnak ára van, a McDonald's-nek az akció 350-425 millió dollárjába kerül. A cég nem jelezte, mennyivel lesz kisebb az eredmény a vártnál, ám korábban az év egészére legalább 1,43 dollár részvényenkénti nyereséget jósolt. A bezárások 10 más, a fenti régiókon kívüli országot is érintenek, s összesen 400-600 dolgozót bocsátanak el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?