Aliz
6 °C
14 °C

Állatkínzó a McDonald's?

2002.04.03. 11:58
Egy állatvédő szervezet azt állítja, hogy felvételekkel tudja bizonyítani, hogy a McDonald's beszállítóinak egy része kegyetlenül bánik az állatokkal. A szervezet kezdeményezésére a cég következő közgyűlésén szavaznak az állatvédelmi szabályok kiterjesztéséről.
A McDonald's következő közgyűlésén a részvényesek arról szavaznak, hogy a cég bevezesse-e mindenhol azokat az állatvédelmi szabályokat, amiket az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában már elfogadott - közölte a BBC. A szavazást egy, az állatok jogaiért küzdő szervezet kezdeményezte - a People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) azt állítja, hogy a McDonald's beszállítóinak egy része kegyetlenül bánik az állatokkal.

Titkos felvételek a kegyetlenkedésről

"Titkos felvételeket készítettünk a beszállítók tevékenységéről. Egy indiai vágóhídon például a marhák torkát elvágják, és hagyják őket lassan elvérezni. Egy salvadori beszállítónál láttuk, ahogy egy állatot többször nyakon szúrnak. Ezt nem szabad hagyni, ennél vannak humánusabb eljárások" - mondta Bruce Friedrich, a PETA szóvivője.

A McDonald's nem akart szavazást

A McDonald's vezetősége eredetileg nem akarta napirendre tűzni az állatvédők javaslatát a május 23-i közgyűlésen, mert a cég szerint a tervezet túl hosszú, és nem elég pontos a szövege. Az amerikai értékpapírfelügyelet (SEC) végül azt javasolta, hogy módosítsák és rövidítsék le a szöveget, és így terjesszék a közgyűlés elé.

Bojkott

A PETA ugyanakkor bojkottot hirdetett a Safeway áruházlánc ellen. A szervezet szerint a cég még azoknak a követelményeknek sem felel meg, amiknek a McDonald's, a Burger King vagy a Wendy's már régen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?