Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Az AT&T beperelte a WorldComot

2003.09.03. 13:16
A társaság hetek óta támadja riválisát, mert az állítólag a távolsági hívások átirányításával megkárosította versenytársait.
A telefontársaság július végén vádolta meg a WorldComot azzal, hogy a hálózatából indított távolsági hívásokat kanadai hálózatokra irányította, csak azért, hogy ne kelljen amerikai riválisainak összekapcsolási díjat fizetnie. A kereset szerint a csalásban részt vett az Onvoy helyi szolgáltató is.

Mindenki így csinálja

A WorldCom már júliusban visszautasította a vádakat. A cég szerint ugyanis minden társaság használ külföldi hálózatot, ha így kevesebb összekapcsolási díjat kell fizetnie - az AT&T például rendszeresen Mexikó felé kerül.

Az AT&T szerint a könyvelési botránya után MCI-ra átkeresztelt, csődvédelem alatt álló társaság az összeesküvés és csalás révén jogosulatlan profitra tett szert. Emiatt a társaság azonnal kártérítést követel, amint a WorldCom kikerül a csődvédelem alól.

Várható volt?

Az alperes továbbra is úgy véli, hogy semmilyen szabálytalanságot sem követett el, és közölte, hogy a jövőben is együttműködnek a hatóságokkal a megindított vizsgálatokban. Janice Aune, az Onvoy vezérigazgatója szerint várható volt, hogy a konkurencia a csődeljárás lezárása előtt ilyen akciókat indít.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?