István, Vajk
17 °C
34 °C

Az AT&T beperelte a WorldComot

2003.09.03. 13:16
A társaság hetek óta támadja riválisát, mert az állítólag a távolsági hívások átirányításával megkárosította versenytársait.
A telefontársaság július végén vádolta meg a WorldComot azzal, hogy a hálózatából indított távolsági hívásokat kanadai hálózatokra irányította, csak azért, hogy ne kelljen amerikai riválisainak összekapcsolási díjat fizetnie. A kereset szerint a csalásban részt vett az Onvoy helyi szolgáltató is.

Mindenki így csinálja

A WorldCom már júliusban visszautasította a vádakat. A cég szerint ugyanis minden társaság használ külföldi hálózatot, ha így kevesebb összekapcsolási díjat kell fizetnie - az AT&T például rendszeresen Mexikó felé kerül.

Az AT&T szerint a könyvelési botránya után MCI-ra átkeresztelt, csődvédelem alatt álló társaság az összeesküvés és csalás révén jogosulatlan profitra tett szert. Emiatt a társaság azonnal kártérítést követel, amint a WorldCom kikerül a csődvédelem alól.

Várható volt?

Az alperes továbbra is úgy véli, hogy semmilyen szabálytalanságot sem követett el, és közölte, hogy a jövőben is együttműködnek a hatóságokkal a megindított vizsgálatokban. Janice Aune, az Onvoy vezérigazgatója szerint várható volt, hogy a konkurencia a csődeljárás lezárása előtt ilyen akciókat indít.