Eleonóra
-1 °C
2 °C

Lemondott a McDonald's vezérigazgatója

2004.11.23. 10:49
Alig hét hónappal kinevezése után betegsége miatt lemondott a McDonald's vezérigazgatója. Posztját az eddigi alelnök, a 33 éves Jim Skinner veszi át.
Betegsége miatt mond le vezérigazgatói posztjáról a világ legnagyobb gyorséttermi láncának vezetője, Charlie Bell. A McDonald's 44 éves elnök-vezérigazgatója hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy rákkal küzd, emiatt nem tudja ellátni vezetői teendőit.

A McDonald's bejelentette, hogy a vezérigazgatói székbe a vállalat eddigi alelnöke, a 33 éves Jim Skinner ül, az elnöki és operatív teendőket pedig az amerikai részleg eddigi vezetője, Mike Roberts látja el. A két üzletember egyre több terhet vett le Charlie Bell válláról július óta. A Reuters szerint mindkettőjüknek jó híre van a Wall Streeten.

Konyháról a csúcsra

Charlie Bell 15 évesen kezdte karrierjét a McDonald's-ban. Akkor az étteremlánc Sydneyben található éttermében dolgozott részmunkaidőben a konyhán.

Bell biztos léptekkel haladt felfelé a ranglétrán, 19 évesen már az ország legfiatalabb étteremvezetője volt, 27 évesen alelnök, két évvel később pedig beválasztották a vállalat ausztráliai igazgatótanácsába. Ezt követően a gyorsétterem-lánc ázsiai, közel-keleti, afrikai majd európai vezetője lett.