Jenő
-3 °C
6 °C

A McDonald's felére csökkenti a zsírt a sült krumpliban

2002.09.03. 15:26
A McDonald's felére csökkenti a sült krumplijában található zsír mennyiségét, és a jövőben valamennyi ételét egészségesebbé kívánja tenni - jelentette be a legnagyobb amerikai gyorsétteremlánc.
Az alacsonyabb zsírtartalmú olajjal való sütés azonban nem jelenti azt, hogy az ételek kevésbé lennének majd finomak - tették hozzá a közleményben.

Az amerikai központú étteremlánc október elsejétől süti újfajta olajjal a krumpliját és a többi sült ételt. Az új étolajban 48 százalékkal kevesebb transz-zsírsav és 16 százalékkal kevesebb telített zsírsav van - tette közzé kedden egy közleményben a McDonald's.

Az elmúlt években a többek között a kergemarhakórtól való félelemmel is megbirkózó vállalat most új ötletekkel állt elő, így például a jövőben egész sor Mcdonald's-os reklámtárgyat is árulnának az éttermekben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?