Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Óriásfúzió az elektronikai áruházak piacán?

2008.04.22. 12:59
A Média Markt és a Saturn tulajdonosa, a Metro a tőzsdére készül. A részvénykibocsátásból megvenné a DSG-t, melyhez az Electro World is tartozik – értesült a Financial Times.

Tőzsdére vinné elektronikai áruházláncait a Metro, melynek tulajdonában van a Media Markt és a Saturn hálózat. A két lánc részvényei 2-3 év múlva kerülhetnek a frankfurti parkettre a Financial Times híradása szerint.

A cég a befolyó összegből tervezi finanszírozni további terjeszkedését, meg szeretnék ugyanis vásárolni többek között azt a brit DSG-csoportot, melyhez közvetetten az Electro World is hozzátartozik. Így nem kizárt, hogy a Media Markt és a Saturn látszatversengése mellett az Electro World is csatlakozhat az egy kézben lévő trióhoz.

A fúzió persze a cégek piaci befolyásának megfelelően a teljes elektronikai kiskereskedelmi piacra hatást gyakorolhat, így minden bizonnyal még a versenyhatóságoknak is lesz beleszólása az ügybe.