Izidor
1 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Meztelen betolakodón reklámozott a Vodafone

2002.08.09. 14:41
Rendkívül kínos helyzetbe került a távközlési óriáscég, miután kiderült, pénzzel támogatott két provokátort, akik teljesen meztelenül, testükre Vodafone logót festve berohantak a pályára egy Ausztrália-Új-Zéland rögbimeccsen, ami arrafelé az egyik legfontosabb sportesemény. Új-Zéland éppen büntetőt lőtt volna, de a megzavarodott játékos kihagyta azt, így a szigetország a multicég ellen fordult, amely vad bocsánatkérésbe kezdett.
Egy jótékony sportalapítványba befizetett százezer új-zélandi dollárral próbálja kiengesztelni a nagyközönséget a távközlési óriáscég helyi leányvállalata, miután az ausztrál kollegák jól elbaltázták a renoméját.

Tomboljatok!

Az ausztrál fiókvállalat ugyanis elismerte, hogy előzetesen kifejezetten bátorította azt a két meztelen betolakodót, akik a rangadó eredményét befolyásolva botrányt kavartak. Grahame Maher vezérigazgató annyit ismert be pontosan, hogy a meccs előtt felhívta valaki, hogy valami durranósat tervez elkövetni a mérkőzésen, mire a menedzser biztosította az illetőt, hogy a cég reklámozásának fejében bármilyen bírságot vagy büntetést ki fog fizetni.

Csintalan fiúk

A két csintalan nudista végül is akkor rohant be, amikor Andrew Mehrtens, a Tiszta Feketéknek is becézett új-zélandi csapat játékosa éppen büntetőrúgáshoz készült. A kizökkentett rögbis kihagyta, Ausztrália 16-14-re nyert.

Gondolkodik a rendőrség

Tim Miles, a Vodafone helyi igazgatója most nyilvánosan bocsánatot kért a csapattól, a szurkolóktól és a cég összes ügyfelétől. Maher állítása szerint egyébként nem tudta, hogy a telefonáló illegális akcióra készül. Ez nehezen hihető annak fényében, hogy a vezérigazgató a bírság megfizetésével kecsegtetett. A rendőrség még nem döntötte el, hogy indít-e eljárást a Vodafone ellen.