Béla
12 °C
27 °C

A Warner is megvenné az MGM-et

2004.04.23. 14:25
Bár tavaly meghiúsult az üzlet, a Sony ajánlata után a Time Warner újra harcba száll a Metro-Goldwyn-Mayerért. A médiabirodalom is az MGM hatalmas filmarchívumára hajt.
Miután csütörtökön elterjedt, hogy a Sony megvásárolná a Metro-Goldwyn-Mayert, a Time Warner úgy döntött, ők is harcba szállnak a cég megvásárlásáért. A The Wall Street Jurnal értesülései szerint a Warner újre megkezdi a tárgyalásokat a részvények többségét birtokló milliárdossal, Kirk Kerkoriannal.

A Warner médiabirodalom vezetői 2003 második felében folytattak tárgyalásokat az Metro-Goldwyn-Mayer filmstúdióval annak megvételéről. Most azt vizsgálják, tudnak-e jobb ajánlatot tenni a riválisnál.

Az üzlet azért fontos a Warner számára, mert a Metro-Goldwyn-Mayer hatalmas filmarchívumával a vállalat bebiztosítaná helyét az egyre jelentősebbé váló DVD-piacon. A Time Warner emellett a kábeltévés társaság, az Adelphia Communications felé is kacsingat, de a CNN szerint mindkét céget nem tudja megszerezni.

Tegnap röppent fel az a hír a pénzügyi világban, hogy a Sony tárgyalásokat folytat a Metro-Goldwyn-Mayer megvásárlására. A patinás filmstúdiónak van a legnagyobb, összesen 4100 alkotásból álló filmarchívuma Hollywoodban. Ha ezek a Sony tulajdonába kerülnek, akkor a már meglévő 4000 filmmel a japán cég messze túlszárnyalhatja riválisait.