Viola
-6 °C
-2 °C

Kinek, mennyit ér az MGM?

2004.09.05. 15:18
A jövő héten tehet ajánlatot a Time Warner a Metro-Goldwyn-Mayernek. Az érintettek nem kommentálják az értesüléseket, és az árról is mélyen hallgatnak. Sajtóértesülések szerint ötmilliárd dollárt ér a patinás filmstúdió, de ezt a cég szóvivője cáfolja.
Egyre több a találgatás, ki és mennyiért veszi meg az egyik legrégebbi filmstúdiót, a Metro-Goldwyn-Mayert. Április óta számos jelentkező akadt a stúdióra, mint az Index is megírta a Sony és a Time Warner is érdeklődött a cégnél. Egyébként mindkét cégnek van már részesedése az MGM-ben.

A Metro-Goldwyn-Mayer igazi vonzerejét nem is a filmstúdiók képezik, hanem az, hogy nekik van a világon a legnagyobb, összesen 4100 filmből álló archívuma. Ezen kívül a cég összesen 85 ezer órányi televíziós anyaggal is rendelkezik.

Bond-filmek ötmilliárdért?

Az MGM tulajdonában van a húsz filmből álló James Bond-sorozat, a Rózsaszín Párduc- és a Rocky-filmek, Woody Allen 19 alkotása, illetve rengeteg a nagyközönség által is ismert és kedvelt Oscar-díjas film. Ezek pedig igencsak megemelik az MGM értékét, hiszen nem csak a VHS-, illetve DVD piacon válnak eladhatóvá az alkotások, hanem az új tulajdonoshoz kerülhet a Bond-filmek folytatásának a joga is.

Sajtóhírek szerint az MGM-ért ötmilliárd dollárt kérnének. Ezt az érintett cáfolja, de további kommentárokra nem hajlandó. A legutolsó hírek szerint a Time Warner 4,5-4,6 milliárd dollárt ajánl készpénzben és részvényekben.

Egy, az ügyet jól ismerő vezető a CNN Moneynak elmondta, hogy a társaságnak vannak tartalékai, és tud annyit ajánlani, hogy övé legyen az MGM. A Time Warner feltehetően a jövő hét elején ajánlatot tesz a Metro-Goldwyn-Mayernak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!