Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megindult a teherforgalom a Csalagútban

2008.09.13. 09:20
Miután eloltották a tüzet, amilyen hamar lehet, helyre is állították a forgalmat a Csalagútban.

Megindult a vasúti teherforgalom pénteken késő este a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagútban, amelyet tűzeset miatt csütörtökön lezártak - közölte az alagútrendszert üzemeltető vállalat szóvivője a francia hírügynökséggel.

Az Eurotunnel szóvivője szerint a vasúti személyforgalom szombat reggel indul újra, korlátozott üzemmódban.

A Csatorna-alagútban a Franciaország felé vezető alagútban csütörtök délután ütött ki tűz, pénteki brit sajtóértesülések szerint egy kamion kigyulladása miatt. A lángokat péntek délelőttre sikerült eloltani, de a forgalom ezt követően még állt.

A közlekedés éppen a hétvégi csúcsforgalom idején állt le a Csatorna-alagútban, és több tízezer utas rekedt mindkét oldalon.

A délkelet-angliai Folkestone és a franciaországi Calais között kiépített alagútrendszer két fő vasúti alagútból és egy harmadik, karbantartási és menekülő útvonalként szolgáló szűkebb alagútból áll. Az 50 kilométeres hálózatból 39 kilométernyi halad a tengerfenék alatt; ez a világ leghosszabb tengeralatti vasúti alagútja.