Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A vevők elégedettségétől függ a prémium a Microsoftnál

2003.07.28. 13:04
A Microsoft vezető menedzsereinek nyereségrészesedése ezentúl nemcsak a vásárlók számától, hanem az elégedettségüktől is függ. A cég vezérigazgatója szerint a Microsoftnak nem szabad csak a növekvő bevételekre fókuszálnia. A váltást a Linux térhódítása váltja ki.
A Microsoftnál végre rájöttek, hogy nemcsak az eladott szoftverek száma, hanem azok minősége is fontos. Erre utal legalábbis, hogy az új érdekeltségi rendszer, amelyet Steve Ballmer vezérigazgató dolgozott ki, a vásárlók megelégedettségét helyezi középpontba, adta hírül a Financial Times.

Megváltozik a vállalati kultúra

A Microsoft korábban jelezte, hogy a megszüntetett részvényopciók helyett hatszáz vezető menedzsere számára új nyereségrészesedési formát dolgoz ki. Ezentúl a topmenedzserek különjuttatása teljes egészében a vásárlók megelégedettségétől függ, amit különböző tesztekkel mérnek majd.

Nyomul a Linux

Ballmer a múlt hónapban közölte, hogy a Microsoftnak nem szabad csak a növekvő bevételekre fókuszálnia, inkább a vásárlók megelégedettségével kellene törődnie. A váltás szerinte azért is szükséges, mert a vásárlók csökkentették technológiai kiadásaikat, és egyre inkább kiéleződik a Linux operációs rendszerrel folytatott verseny. A Microsoftnak ezen kívül azzal is számolnia kell, hogy a múlt évben elfogadott licenszrendszer miatt számos vevő haragját kivívta.